U 30 zemalja

Facebook pripremio 100 milijuna dolara bespovratne novčane pomoći malim poduzetnicima

AUTOR:

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 16:32

AUTOR:

OBJAVLJENO:

17.3.2020. u 16:32

Facebook's CEO Mark Zuckerberg delivers his speech during the VivaTech (Viva Technology) trade fair in Paris, on May 24, 2018. (Photo by GERARD JULIEN / AFP)
GERARD JULIEN / AFP

Mark Zuckerberg

Facebook je u utorak objavio da priprema 100 milijuna dolara bespovratne novčane pomoći i bonova za oglašavanje za mala poduzeća pogođena epidemijom koronavirusa.

Cilj je dosegnuti "do 30 tisuća malih poduzeća u više od 30 zemalja u kojima poslujemo. Podijelit ćemo detalje čim budu dostupni", objavila je društvena mreža na blogu.

Većina iznosa bit će dodijeljena u vidu gotovinske bespovratne pomoći koju će poduzeća moći koristiti za plaćanje režija, troškova poslovanja i oglašavanja na Facebooku. Detalji o podnošenju zahtjeva bit će objavljeni uskoro, poručuju iz Facebooka, dodajući tek da će ih početi primati u idućim tjednima.

"Mala poduzeća žila su kucavica naših zajednica a mnogi ljudi koji ih vode teško su pogođeni krizom - posebno zato što ih sve više razumno odlučuje ostati kod kuće", napisala je poslovna direktorica Facebooka Sheryl Sandberg.

Facebook će predstaviti i dodatne alate, poput virtualnih tečajeva za potporu poduzećima, dodala je Sandberg. Poslovni model društvene mreže uključuje i razvoj u platformu na kojoj će se mala poduzeća povezivati s klijentima, podsjeća dpa.