Neizvjesnost

Država digla početnu cijenu za Club Adriatic, Švicarci važu hoće li se opet javiti

Švicarska tvrtka je blizu odluke da se ne prijavi na novi natječaj za prodaju Cluba Adriatic
Kamp Baško Polje
 Ivo Ravlić / Hanza Media

Švicarska tvrtka Immo Invest Partner AG blizu je odluke da se ne prijavi na novi natječaj za prodaju Cluba Adriatic koju je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) oglasio ovih dana.

Tu nam je informaciju prenio suradnik Immo Invest Partnera Marin Brbić, najavivši kako će njegovi švicarski partneri konačnu odluku donijeti kada vide natječaj CERP-a.

- Lako je moguće da ćemo, nakon svega što se događalo, odustati od Cluba Adriatic – rekao je Brbić, ciljajući na velike poteškoće u kojima se Immo Invest našao nakon što je izabran kao najbolji ponuditelj na prethodnom natječaju države. Podsjetimo, CERP je proljetos prihvatio ponudu Švicaraca od 54 milijuna kuna za Club Adriatic čija se imovina sastoji od hotela Alem i kampa u Baškom Polju. Međutim, kako je Club Adriatic od 2014. u predstečajnoj nagodbi, s dijelom vjerovnika Immo Invest je morao ispregovarati svoj ulazak u tvrtku i njih namiriti. No, u tim pregovorima, tvrdili su u Immo Investu, suočili su se s ucjenama, pa su zbog toga povukli ponudu i cijeli je posao propao. Ipak, Švicarci su proljetos ostavili odškrinutima vrata za eventualni ulazak u Adriatic pod novim okolnostima. No, država je sad, u odnosu na prethodni pokušaj, povisila početnu cijenu na 48,5 milijuna i od kupca se očekuje da ne postavlja uvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56