Uspješna suradnja

Društveno odgovorno poslovanje: Hvarski hotelijer donirao pola milijuna kuna gradu

Sinergijskim investicijama Grada Hvara i Sunčanog Hvara podignut je standard uređenosti kulturne baštine
Gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak i predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić
 JV

Gradonačelnik Grada Hvara Rikardo Novak i predsjednica Uprave Sunčanog Hvara Gordana Tomičić potpisali su danas ugovor o donaciji kojim ova tvrtka donira gotovo pola milijuna kuna Gradu Hvaru. Navedenom donacijom Sunčani Hvar izravno sudjeluje u obnovi gradske Lođe i Kule-sat. Tim sredstvima nabavit će se rasvjetna tijela renomiranog talijanskog proizvođača Viabizzuno koja će unaprijediti vizualni doživljaj najznačajnijeg renesansnog povijesnog spomenika u gradu Hvaru.

Rasvjeta Viabizzuno zaslužna je za osvjetljavanje prestižnih kulturno povijesnih znamenitosti u Firenzi, Parizu, Londonu te u mnogim drugim svjetskim turističkim gradovima. Svjetla Viabizzuno tako osvjetljavaju baziliku San Lorenzo u Firenci, galeriju Lafayette na Champs-Élysées u Parizu, Kraljevsku akademiju umjetnosti u Londonu i uskoro hvarsku Lođu i Kulu-sat.

Prošla godina obilježena je velikim ulaganjima, počevši od obnove hotela Palace Elisabeth, prvog hotela s pet zvjezdica na otoku Hvaru, do obnove hvarskog kazališta i Arsenala. Građevine se nalaze u zoni A konzervatorske zaštite te se smatraju jednim od najznačajnijih kulturnih spomenika u Hrvatskoj, ali i nezaobilazna su vizura središta Hvara te samim time jedinstvena turistička atrakcija.

„Sinergijskim investicijama Grada Hvara i Sunčanog Hvara podignut je standard uređenosti kulturne baštine Grada Hvara te ujedno prepoznatljivost Grada Hvara kao luksuzne turističke destinacije. Društveno odgovorno poslovanje je jedno od temeljnih načela Sunčanog Hvara koje uključuje razvoj destinacije i ulaganje u lokalnu zajednicu. Donacija Gradu Hvaru slijedi nakon već tradicionalnih donacija i potpora javnim ustanovama te klubovima i udrugama grada Hvara, čime se godišnja sredstva namijenjena lokalnoj zajednici penju na 750.000 kuna.“ izjavila je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave Sunčanog Hvara.

Gradonačelnik Grada Hvara, Rikardo Novak smatra da je suradnja Grada Hvara i hotelske kuće Sunčani Hvar nužna za razvoj lokalne zajednice.“Upravo ova donacija rezultat je uspješne suradnje na rekonstrukciji hotela Palace Elisabeth. Završna ulaganja u obnovu spomenika baštine, u koje je Grad Hvar u suradnji s resornim ministarstvima samo u posljednje tri godine uložio više od 15 milijuna kuna, dodatno će podići razinu kulturne i turističke ponude grada, što nam je svima u interesu.“, izjavio je gradonačelnik grada Hvara, Rikardo Novak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:26