Prilagodba situaciji

Domaći trgovački lanac okreće se e-trgovini i prodaji građevinskog asortimana po narudžbi

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.3.2020. u 16:05

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.3.2020. u 16:05

Zagreb, 230913.
Sajmisna cesta.
Novootvoreni trgovacki centar Pevec na Sajmisnoj cesti u jugozapadnom dijelu grada, jasan je pokazatelj kako je stecajni postupak spasio tvrtku od gasenja, a radnike od otkaza.
Na fotografiji: interijer trgovackog centra.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX

Ilustracija

Trgovački lanac Pevex u četvrtak je izvijestio da je sukladno odluci Nacionalnog stožera zatvorio prodavaonice i fokusirao se na web shop i prodaju građevinskog asortimana po narudžbi.

Stožer Civilne zaštite RH među ostalim je od danas na 30 dana zabranio rad u djelatnosti trgovine, no među izuzecima je izdavanje građevinskog materijala na temelju narudžbe u maloprodaji. Pevex će, kako navode, određeni dio prostora preoblikovati u beskontaktni izložbeni prostor građevinskog asortimana radi omogućavanja narudžbi za izdavanje građevinskog asortimana.

Iz tvrtke poručuju kako imaju dovoljne zalihe asortimana koji je od vitalne važnosti, prije svega, za sektor građevine. Također, za nabavu artikala iz svih prodajnih programa svim kupcima stoje na raspolaganju putem Internet trgovine pevex.hr i besplatne usluge Click & Collect. U Pevexu ističu svoje mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja svih prostora koji se koriste, strogu provedbu mjere socijalnog distanciranja i drugih mjera.

Iz trgovačkog lanca Lesnina XXXL u četvrtak su izvijestili da su omogućili kupnju putem web shopa i to 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu. Napominju i kako su njihovi dostavljači zaštićeni zaštitnim rukavicama i maskama, a kamioni se dezinficiraju nakon svake dostave.