Iza Peveca dobra godina

Dioničari Peveca 'trljaju ruke': Skupština dioničara odvojila 91 mil. kuna za dividendu

'Pevec' svojim dioničarima isplatiti po sedam tisuća i 530 kuna dividende po dionici
Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca
 Tomislav Krišto / CROPIX

Skupština dioničara trgovačkog lanca 'Pevec' prihvatila je u ponedjeljak prijedlog Uprave društva da se čak 99 milijuna i 430 tisuća od ukupne prošlogodišnje dobiti od 139 milijuna i 581 tisuće kuna, odvoji za dividendu. To znači da će 'Pevec' svojim dioničarima isplatiti po sedam tisuća i 530 kuna dividende po dionici.

- Nastavak je ovo uspješnog poslovanja Peveca čijih je 1.855 zaposlenika krajem prošlog tjedna primilo regres u iznosu od tisuću kuna, a 20 posto najboljih zaposlenika primit će i posebnu 13. plaću kao nagradu za dobro odrađenu poslovnu godinu – priopćeno je iz Peveca povodom odluke Skupštine dioničara.

Iz tog trgovačkog lanca upozoravaju kako su ukupni prihodi tvrtke u prošloj godini dosegli milijardu i 954 milijuna kuna. Navode i kako su u protekle tri godine stekli pravo vlasništva nad osam postojećih prodajnih centara, otvorili pet novih prodajnih centara te zaposlili gotovo 600 novih djelatnika.

- Pevec se ne zaustavlja na tome, najavljujemo daljnja ulaganja u dva potpuno nova centra u Vinkovcima i u Splitu, a konačni cilj je povećanje prosječne neto plaće na 7500 kuna u naredne dvije godine - ističu u Pevecu.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, najveći dioničari Peveca su tvrtke Energia Naturalis s 36,62 posto i Dicentra d.o.o. s 28,91 posto. Među deset najvećih dioničara Peveca su i njegov predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević te predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Mario Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:14