Suradnja

Combis i Gavrilović u projektu podatkovnog centra budućnosti

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.10.2019. u 15:49

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

17.10.2019. u 15:49

Combis PR

Kristina Autischer, direktorica Sektora razvoja poslovnih procesa u Gavriloviću

Regionalna high-tech ICT tvrtka Combis realizirala je projekt implementacije softverski definiranog podatkovnog centra (SDDC) u kompaniji Gavrilović, poznatom proizvođaču suhomesnatih proizvoda iz Petrinje.

Rješenje je bazirano na VMware SDDC infrastrukturi i služi za funkcioniranje svih ključnih servisa i aplikacija na virtualizacijskom sloju.

"Budućnost IT infrastrukture bez dileme je Software Defined Datacentar (SDDC) tehnologija jer bez brze, pouzdane, fleksibilne i lako upravljive infrastrukture nije moguće kvalitetno podržati potrebe poslovanja u današnje vrijeme. Cijeli IT ide u smjeru softverski definirane tehnologije i u budućnosti očekujem val implementacija ovog tipa", rekao je Igor Dužević, direktor Sektora profesionalnih usluga i sistemske integracije u Combisu.

Combis PR

Igor Dužević, direktor Sektora profesionalnih usluga i sistemske integracije u Combisu

 

Projekt obnove IT infrastrukture u Gavriloviću sastojao se od snimke stanja, arhitekture rješenja, implementacije, a nastavlja se kroz održavanje podatkovnog centra.

"Gavrilović ovim projektom dobiva modernu, agilnu i skalabilnu infrastrukturu koja je u koraku sa svim trenutnim trendovima u IT-u. Sva implementirana rješenja pomažu nam da mnogo lakše upravljamo kako redovnim IT potrebama, tako i u pogledu adopcije novih rješenja, širenja u cloud i/ili postavljanje hibridnog clouda", rekla je Kristina Autischer, direktorica Sektora razvoja poslovnih procesa u Gavriloviću.

Projektom je obuhvaćeno, osim povećanja IT resursa, bolje upravljanje i skalabilnost na području diskovnog kapaciteta, viša razina sigurnosti i nadzora mrežne komunikacije unutar podatkovnog centra, kao i zaštita od gubitka podataka.