Pomoć mladima

Coca-Cola za 50. rođendan u Hrvatskoj ulaže milijun kuna u uređenje prostora za mlade

Za svoj 50. rođendan u Hrvatskoj Coca-Cola uređuje tri studentska središta
Stjepan Čurčić, Miljenko Šipraga, Margareta Mađerić, Ruža Tomić Fontana
 Ronald Goršić / CROPIX

Coca-Cola je danas na 132. rođendan brenda predstavila još jedan društveno odgovorni projekt “Stanica 50” koji bi trebao pomoći mladima u dodatnom obrazovanju i karijeri.

Naime, radi se o projektu vrijednom više od milijun kuna pokrenutom povodom obilježavanja pedeset godina proizvodnje Coca-Cole u Hrvatskoj. Uz pomoć Coca-Cole bit će uređena tri studentska središta (eng. HUB) u prostorima javnih sveučilišta gdje će studenti i drugi mladi iz zajednice besplatno slušati dodatna predavanja, sudjelovati u radionicama i raspravama te razvijati kreativne i poslovne ideje.

Za uređenje svojih prostora prijavili su se Sveučilište u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu, a studenti i građani će glasati i odlučiti čiji će prostori dobiti suvremenu informatičku i audio-vizualnu opremu.

Ovaj je projekt nastavak na višegodišnji projekt "Coca-Colina podrška mladima" koji je pokrenut prošle godine, a usmjeren je na mlade ljude bez posla.

- U prošloj i ovoj godini kroz naše će obrazovne radionice proći 1250 mladih ljudi koji će steći dodatna znanja i vještine koje im pomažu u jačanju njihove konkurentnosti na tržištu rada, a prošle je godine u samo nekoliko mjeseci 30 posto naših polaznika pronašlo posao. Zato smo u povodu naše velike obljetnice pokrenuli još jedan projekt kojim želimo pomoći mladim ljudima da se razvijaju i izgrade uspješne karijere – istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Zagreb, 080518.
Coca-Cola, Sachsova 1.
Predstavljanje drustveno odgovornoga projekta CocaCole u Hrvatskoj usmjerenoga prema mladima Stanica 50.
Na fotografiji: Ruza Tomic Fontana.
Foto: Ronald gorsic / CROPIX
Ronald Goršić / CROPIX
Ruža Tomić Fontana

Projekt podupiru i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Zajedničkim snagama trebamo mladima omogućiti stvaranje svoje karijere u Republici Hrvatskoj, a to najbolje pokazuje ovaj primjer gdje je privatna firma povezana sa zajednicom i aktivno radi na njenom unaprjeđenju – pohvalila je inicijativu državna tajnica Margareta Mađerić, a pohvalama su se pridružili i Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu, i predsjednik Hrvatskoga studentskog zbora, Stjepan Ćurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 12:14