Podaci DZS-a

Broj zaposlenih u industriji pao 3,5 posto na godišnjoj razini

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

5.9.2019. u 9:16

AUTOR:

  • Hina

OBJAVLJENO:

5.9.2019. u 9:16

Pula, 120714.
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanovic posjetio je Uljanik Brodogradiliste d.d. te odrzati sastanak s predstavnicima Uljanika. Uz predsjednika Vlade na sanstanku je bio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grcic. Na fotografiji: brodovi u izgradnji.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / Hanza Media

Ilustracija

Ukupan broj zaposlenih u industriji u srpnju ove godine manji je u odnosu na lipanj za 0,1 posto, a u odnosu na srpanj prošle godine za 3,5 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci o kretanju zaposlenosti u industriji u srpnju u odnosu na lipanj razvrstani po nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti, pokazuju najveći rast zaposlenosti, za 1,9 posto, u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji te u proizvodnji prehrambenih proizvoda, za 0,9 posto.

Broj zaposlenih istodobno je najviše pao u proizvodnji koksa i rafiniranih naftnih proizvoda, za 4,1 posto te u proizvodnji tekstila, za 2,9 posto.

Godišnja usporedba pokazuje da je u srpnju najveći rast zaposlenosti zabilježen u proizvodnji duhanskih proizvoda, za deset posto.

Najveći pad zaposlenosti na godišnjoj razini zabilježen je u proizvodnji ostalih prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji, za 30,3 posto.

Ukupna proizvodnost rada u industriji u prvih sedam mjeseci ove godine je porasla 4,1 posto u odnosnu na isto razdoblje lani.