'Najmodernija u Europi'

Boris Mikšić uz pomoć EU fondova otvorio novu tvornicu, planira nova zapošljavanja

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.10.2018. u 14:48

AUTOR:

OBJAVLJENO:

12.10.2018. u 14:48

Damir Krajač / HANZA MEDIA

Boris Mikšić

Tvrtka EcoCortec u vlasništvu poduzetnika i bivšeg kandidata za predsjednika Republike Hrvatske Borisa Mikšića, u petak je u Belom Manastiru otvorila novu tvornicu antikorozivnih folija, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 28 milijuna kuna, od čega su 35 posto sredstva europskih fondova.

Svoje patentirane proizvode koji se temelje na suvremenim rješenjima za zaštitu od korozije EcoCortec gotovo u cijelosti izvozi, opskrbljujući automobilske proizvođače i druge tvrtke, a zbog kontinuiranog povećanja potražnje odlučio se na izgradnju nove tvornice, rečeno je na otvorenju.

Vlasnik tvrtke Boris Mikšić ocijenio je kako je riječ o najsuvremenijom tvornici takvog tipa u Europi, dodavši kako je investicija ostvarena uz podršku Ministarstva gospodarstva i lokalne samouprave. Podsjetio je kako je tvrtka u Belom Manastiru počela raditi prije 12 godina i u tom vremenu nije bilo ni jedne nesreće na redu niti odlaska radnika u inozemstvo.

Uz 40 djelatnika koji rade u starom pogonu, u novomu se očekuje se zapošljavanje još deset, a s obzirom na opseg proizvodnje i planirane investicije vjerojatno će biti potrebe i za dodatnim zapošljavanjem, kazala je direktorica tvrtke Dijana Zrinski dodavši kako bi novi pogon punim kapacitetom trebao početi raditi oko Nove godine.

U tvrtki ističu kako će, osim povećanje proizvodnje, proširenje omogućiti još ažurniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob zadovoljan je što je novi pogon izgrađen za deset mjeseci. Ocijenio je da su takve investicije i nova radna mjesta neizmjerno značajni za grad.