Širenje poslovanja

Bolt stiže u Split i Dubrovnik: 'Dolazimo gdje god ima potrebe'

Korisnici u Splitu mogu očekivati popust od 50 posto na vožnje plaćene karticom
Bolt vozi i na hrvatskoj obali
 Bolt

Bolt, bivši Taxify, vodeća europska platforma koja je usmjerena na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz na zahtjev od danas je dostupna u Splitu, a ovih dana i u Dubrovniku.

Platforma je pokrenuta 2013. godine i jedna je od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa. Platformu Bolt osnovao je Markus Villig, ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja diljem svijeta, a korisnicima nudi povoljne vožnje, dok vozačima partnerima veću mogućnost zarade.

Bolt je ustrajan u svojoj misiji i želji da gradski prijevoz učini pristupačnijim, jednostavnijim i jeftinijim te istovremeno riješi probleme prijevoza i gradskih gužvi. Stoga je širenje poslovanja na Split, gdje tijekom ljetnih mjeseci vladaju gužve, razumljiv potez.

Isto kao i prilikom uspješnog lansiranja Bolta u Zagrebu, korisnici u Splitu mogu očekivati popust od 50 posto na vožnje plaćene karticom. Procijenjena cijena usluge prijevoza za odabranu rutu vidljiva je prilikom naručivanja vožnje. U Splitu naknada za početak vožnje iznosi pet kuna, vrijeme vožnje stoji 50 lipa po minuti, a cijena vožnje po kilometru je pet kuna.

„Ponosni smo što možemo građanima, ali i turistima u Splitu pružiti više mogućnosti za poslovni razvoj i korištenje usluge prijevoza na zahtjev te tako olakšati i ubrzati kretanje gradom, osobito tijekom ljetne sezone. Uz Split i Dubrovnik planiramo nastaviti širenje poslovanja i na ostale gradove na hrvatskoj obali jer nam je cilj da što više Hrvata ima izbor povoljnijeg načina kretanja svojim gradom. Gdje god bude potrebe za ovakvom vrstom usluge mi ćemo doći, a do početka glavne sezone proširit ćemo se na još niz obalnih gradova. Prostora za rast još uvijek ima dosta, a ovakva vrsta usluge uvelike je olakšala transfer ljudi. Primjerice, donedavno je ljudima trebalo sat vremena da dođu do neke lokacije od čega im je oko 35 minuta otpadalo na traženje parkinga. Sada im za to treba 20 minuta. Osim toga nemaju troškove parkinga “, poručio je Daniel Tutić, predstavnik tvrtke u Hrvatskoj, koji je iznimno zadovoljan dosadašnjim rezultatima u Zagrebu.

Bolt je, kako naglašava Tutić, pošteniji prema vozačima partnerima te im naplaćuje 40 posto manje od konkurencije za korištenje platforme, donoseći tako uštede putnicima i vozačima. Tako Bolt stvara veliku mogućnost zarade za vozače te stvara održivu uslugu prijevoza koja je pristupačnija značajnom broju ljudi.

Boltove usluge uključuju prijevoz na zahtjev, s autima i motorima, kao i uslugu dijeljenja električnih romobila te je u planu lansiranje usluga dostave hrane. Ova estonska tvrtka, nakon samo pet godina poslovanja, ima više od 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja te je postala vodeća tvrtka za pružanje usluge prijevoza na zahtjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:14