Godišnje se u SAD-u baci oko 32 milijarde kilograma hrane koja zbog svog izgleda, odnosno nepravilnog oblika ili površinskih oštećenja ne zadovoljava tražene standarde trgovačkih lanaca i restorana.
Upravo ta pojava, još od studentskih dana zabrinjava Bena Simona, danas suvlasnika kompanije koja prodaje upravo tu 'odbačenu hranu'.
- Svaki put me šokiralo kada bi netko pojeo pola sendviča, a drugu polovicu bacio. Za mene je to uništavanje vrijedne sirovine - navodi Simon.
Svoju uslugu dostave 'odbačene hrane', Imperfect Produce, 2015. godine pokrenuo je s prijateljem Benom Cheslerom. Uz pomoć 20.000 dolara vlastite ušteđevine i 38.000 dolara prikupljenih putem crowdfunding kampanje, ovaj dvojac danas svakog dana diljem Amerike voćem i povrćem opskrbljuje više od 200.000 korisnik...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....