Laudamotion

Aviokompanija koju je osnovao Niki Lauda započela letove na ruti Stuttgart - Pula

AUTOR:

OBJAVLJENO:

2.4.2019. u 11:58

AUTOR:

OBJAVLJENO:

2.4.2019. u 11:58

A Laudamotion Airbus A320 plane is seen at the airport in Vienna, Austria, March 20, 2018. REUTERS/Leonhard Foeger - UP1EE3K0UO1UG
Leonhard Foeger / REUTERS

Airbus A320 Laudamotiona

Slijetanjem zrakoplova Airbus 320 s 28 putnika u utorak ujutro u pulsku zračnu luku, austrijska zrakoplovna tvrtka Laudamotion započela je letove na novoj ruti u ovoj sezoni - iz Stuttgarta za Pulu, a letovi će se odvijati tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, sve do 26. listopada, priopćeno je iz zračne luke.

Laudamotion je austrijska zrakoplovna kompanija prva među niskotarifnim zrakoplovnim kompanijama, nazvana po osnivaču Niki Laudi, koji je osnovao tvrtku u ožujku 2018. godine.

Sadašnja flota leti pod oznakom OE i obuhvaća 23 zrakoplova koji lete iz Austrije i Njemačke. Laudamotion, sa sjedištem u Beču, leti u više od 80 destinacija.

"Naše rute uspijevaju jer imamo pravu ponudu za kupce koji su osjetljivi na cijene. Osobito s našim novim ljetnim redom letenja, sigurno ćemo povećati promet novom linijom iz Stuttgarta", naveo je direktor tvrtke Andreas Gruber u priopćenju za javnost, dodavši kako tvrtka nudi "nenadmašnu ponudu od 9,99 eura (jednosmjerna karta) od Pule do njemačke top destinacije Stuttgart."

Inače, nakon povijesno rekordne sezone 2018. godine, kada je kroz pulsku zračnu luku prošlo 718.187 putnika, i ove godine očekuje se rast broja putnika od deset posto što, a u Zračnoj luci takva očekivanja opravdavaju ponovljenim interesom svih postojećih kompanija. U plan letenja uvrštene su i neke nove linije na relaciji za Stuttgart, Bordeaux, Birmingham, Amsterdam i Genevu te za Doncester.