Radni posjet

Američki investitori prepoznali hrvatski potencijal:'Stvaramo pozitivne gospodarske priče'

Američko poslovno izaslanstvo prepoznalo je hrvatski investicijski potencijal
Jeffory Blackard
 Grizli komunikacije // PRESS

Američko poslovno izaslanstvo prepoznalo je hrvatski investicijski potencijal te dolaze u radni posjet Lijepoj našoj.

Sam posjet potvrda je spremnosti i otvorenosti za nova ulaganja, a tijekom boravka koji će trajati od 10. do 15. listopada predviđeni su sastanci s uglednim gospodarstvenicima i predstavnicima hrvatske poslovne zajednice. U sklopu toga, Hrvatsku će posjetiti Jeffory D. Blackard, predsjednik Uprave Zero Global Waste i Blackard Global Inc., Rick Santorum, inače veliki ulagač u nekretnine, bivši senator SAD-a, kongresnik i predsjednički kandidat, a pridružit će im se i investitor i poduzetnik Gentry Beach, koji je bio i potpredsjednik nacionalne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Blackardov i Santorumov dolazak vezan je uz turistički razvojni projekt i najveću greenfield investiciju u hrvatskom turizmu nazvanu “Pašman Rivijera”, a čija je vrijednost vrtoglavih 500 milijuna eura. Osim u turizam, ova dva američka investitora ulažu i u ekologiju te su odabrali Hrvatsku za europsko implementiranje Zero Global Waste tehnologije obrade otpada.

- Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj. Iznimno se radujem dolasku i upoznavanju s hrvatskim poduzetnicima. Uvjereni smo da ćemo dogovoriti uspješne i produktivne suradnje u različitim sektorima – smatra Rick Santorum.

S druge strane, Jeffory Blackard već je posjetio Hrvatsku te je u Teksasu izgradio naselje Adriatica po modelu Supetra na Braču.

- Proveo sam dvije godine u proučavanju najmanjih detalja različitih naselja uz obalu Jadrana i u unutrašnjosti, a želja da pomognem i investiram u Hrvatsku postala je moja strast. Cilj nam je stvarati nove pozitivne gospodarske priče – kazao je Blackard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:58