Rast potražnje

Američka kompanija General Electric povećava proizvodnju respiratora

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.3.2020. u 16:14

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.3.2020. u 16:14

A general view shows the plant of General Electric in Baden, Switzerland November 15, 2017. REUTERS/Arnd Wiegmann - RC1ED0C90B00
Arnd Wiegmann / REUTERS

Zgrada General Electrica u Badenu, Švicarska

Ogranak američkog General Electrica (GE) za medicinsku opremu izvijestio je u četvrtak da će povećati proizvodnju respiratora zbog snažnog rasta potražnje za medicinskom opremom uslijed pandemije koronavirusa

Za potrebe veće proizvodnje namjeravaju angažirati radnike iz drugih dijelova poslovanja, ali i zaposliti nove Odluka je donesena zbog nezapamćene potražnje za medicinskom opremom, objavio je GE, ne precizirajući koliko respiratora namjeravaju proizvoditi.

Napominje da je već povećao proizvodnju druge opreme, poput CT i ultrazvučnih uređaja i mobilnih rendgenskih aparata. I druge su kompanije, poput Medtronica, objavile slične planove povećanja proizvodnih kapaciteta, podsjeća Reuters.

U prvoj polovini ožujka GE je procijenio da će zbog epidemije u prvom tromjesečju biti izbrisan značajan dio slobodnog novčanog toka u odjelu industrijske opreme, do 500 milijuna dolara. To će smanjiti operativnu dobit u prvom kvartalu za 200 do 300 milijuna dolara. Dobit po dionici trebala bi iznositi oko 10 centi kada se u procjenu uključi i utjecaj koronavirusa, dodali su.

Potvrdili su ipak zacrtane financijske ciljeve za cijelu 2020. godinu.