Novi pogon u Ivanić Gradu

Američka grupacija otvara tvornicu vrijednu 5 mil. €, najavili zapošljavanje 200 radnika

AUTOR:

OBJAVLJENO:

7.6.2019. u 15:49

AUTOR:

OBJAVLJENO:

7.6.2019. u 15:49

A logo sign outside of the headquarters of Bemis Company, Inc., in Neenah, Wisconsin, on June 24, 2018., Image: 376927595, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Sjedište tvrtke Bemis

Ministar državne imovine Goran Marić u petak je u Ivanić Gradu potpisao ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta vrijednog 3,5 milijuna kuna s predstavnicima američke grupacije Bemis Manufacturing Company (BMC), na kojemu će BMC graditi pogon za proizvodnju plastičnih predmeta.

Zemljište se prostire na 43,5 tisuća četvornih metara, a američki su vlasnici uz ulaganje pet milijuna eura najavili zapošljavanje 200 radnika.

BMC je jedna od najvećih svjetskih grupacija koje se bave proizvodnjom zahodskih dasaka, a početkom ožujka ove godine preuzela je Ivanićplast.

Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta potpisali su ministar Marić i Vitomir Klasić u ime Ivanićplasta, čija je ponuda za kupnju zemljišta bila najpovoljnija na natječaju Ministarstva državne imovine.

"Ovo je dobar znak za naše hrvatske okolnosti, jer dobivamo partnera koji će ulagati u proizvodnju, novu tehnologiju i nova radna mjesta. Naročito je značajno što ćemo dobiti novu ulagačku i poslovnu kulturu, nove standarde upravljanja vođene znanjem i iskustvom četiriju naraštaja njezinih vlasnika", kazao je Marić.

Klasić je izrazio zadovoljstvo što tvrtka koju predstavlja postaje vlasnikom zemljišta u poduzetničkoj zoni u Ivanić-Gradu.

Ivanićplast je vodeći proizvođač zahodskih dasaka na tržištu srednje i istočne Europe, a osnovan je prije više od 50 godina. Godišnje proizvede oko 450.000 zahodskih dasaka i izvozi više od 85 posto svojih proizvoda.