Dobre brojke

AKD ostvario 133 milijuna kuna prihoda u prvoj polovici godine

U AKD-u imamo snažan razvojni centar kompetentan za izradu sofisticiranih sigurnosnih rješenja, kazao je Jure Sertić
Jure Sertić, glavni direktor AKD-a
 Ronald Goršić / CROPIX

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) u prvoj polovici godine ostvarila je 133 milijuna kuna prihoda od prodaje, odnosno 13 posto više u odnosu na isto razdoblje lani, stoji u priopćenju te domaće tvrtke.

Nakon rekordnih prošlogodišnjih poslovnih rezultata kada su ostvarili bruto dobit od 76 milijuna kuna, kažu, ova bi godina mogla biti još uspješnija. Kako navode, operativna dobit sada je viša za 27 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a neto dobit za 17 posto. Dobre brojke rezultat su rasta prodaje u specifičnim tržišnim nišama koje su prepoznale AKD-ova rješenja, proizvode i IT usluge. Prije svega, AKD raspolaže iznimno rijetkim certifikatima i drugim dokazima sigurnosti informacijskog sustava koji su nužni za ispunjenje rigoroznih regulatornih zahtjeva koje nameće Europska unija. Zato su, među ostalim, uspješno realizirali i nekoliko ugovora na inozemnom tržištu.

- U AKD-u imamo snažan razvojni centar kompetentan za izradu sofisticiranih sigurnosnih rješenja. Prepoznale su to i institucije i ministarstva s kojim smo realizirali niz uspješnih poslovnih rješenja i IT usluga, a sve radi postizanja interoperabilnosti i unapređenja sigurnosti te poticanja digitalizacije društva - istaknuo je Jure Sertić, glavni direktor AKD-a, te zaključio da će i dalje snažno poticati edukaciju domaćih IT kadrova. fp

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:22