Dugoročna održivost

Adris grupa ne otpušta zaposlenike, menadžment smanjuje svoje plaće za 30 posto

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

6.4.2020. u 14:00

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

6.4.2020. u 14:00

Rovinj, 170816.
Hotel Amarin novi je hotel u sastavu Maistre odnosno Adris grupe. Hotel raspolaze s 280 smjestajnih jedinica i moze primiti 1000 gostiju. Iz soba se pruza pogled na more i staru gradsku jezgru. Vecina soba su tzv. family sobe, odnosno dvokrevetne sobe koje su medjusobno spojene vratima sto olaksava komunikaciju gostiju koji odsjedaju s djecom. Osim mnostva djecjih igralista i igraonica po dobnim skupinama, hotel ima sedam unutarnjih i vanjskih bazena, wellness & spa zonu te sest ugostiteljskih objekata s posebnim menijem za najmladje. Vrijednost investicije je 300 milijuna kuna.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Hotel Amarin u Rovinju, u sastavu Maistre (Adris grupa)

Kako bi prevladali težinu situacije izazvane pandemijom koronavirusa, Uprava Adris grupe, uz suglasnost Nadzornog odbora, donijela je niz odluka koje će utjecati na poslovanje povezanih društava, ponajprije na njihovu likvidnost i profitabilnost, te dugoročnu održivost tvrtke u novonastalim okolnostima.

"Uz ostalo, i bez obzira na okolnosti u nas i svijetu, odnosno na težinu gospodarskih i socijalnih prilika, Uprava Adrisa odlučila je da neće biti otpuštanja zaposlenika. Realizirat će već ugovorene investicije i investicije koje su tijeku, a nastavit će i s pripremama na planiranim projektima.

Svjesni nepoznanica u vezi trajanja krize - i bez obzira na iznimno dobre poslovne rezultate ostvarene u 2019., snagu i potencijal kompanije - menadžment tvrtke u sljedeća 3+3 mjeseca smanjuje svoja primanja za 30 posto", stoji u priopćenju.

Prema nerevidiranim konsolidiranim izvješćima za četvrto tromjesečje 2019. godine, Adris grupa je u 2019. godini ostvarila ukupni prihod u iznosu od 6,1 milijardu kuna, što predstavlja rast od pet posto.  Prihod od prodaje robe i usluga iznosio je 5,4 milijarde kuna i za sedam posto je veći u usporedbi s prethodnom godinom. Prihodi ostvareni na inozemnim tržištima veći su za pet posto i iznose 1,59 milijardi kuna. Neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što predstavlja rast od 13,4 posto. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 402 milijuna kuna i 31 posto je veća od prošlogodišnje.

Uz doniranih tri milijuna kuna Zaklade Adris za nabavu respiratora za  bolnice u Rijeci i Puli, Uprava Adrisa odlučila je donirati i dva milijuna kuna za obnovu kulturnih spomenika oštećenih u nedavnom potresu u Zagrebu.