PRIRODNA ZAŠTITA OD UBODA KOMARACA

Led i limun će smanjiti natečenost i crvenilo

 Goran Sebelic / Cropix

Svi znamo koliko iritirajući može biti svrbež nakon uboda komarca, ali čini se da rješenje često imamo u kuhinji. U toj situaciji navodno pomažu i neki prirodni proizvodi.

Limun - polovicu utrljajte na ubod. On ima prirodna protuupalna i antiseptička svojstva te je zato vrlo efikasan u smanjenju otekline od uboda komarca. Osim toga, limunov sok možete pomiješati i s bosiljkom, te a taj način smanjiti tegobe.

Bijeli i crveni luk - oni smanjuju otok i ublažavaju svrbež. Izgnječite ih i smjesu nanesite na ubod, te nakon nekoliko minuta isperite s kože.

Soda bikarbona - ona će odmah zaustaviti iritirajući svrbež. U čaši vode rastopite žličicu sode bikarbone, umočite ručnik u to i držite na mjestu uboda 10 do 20 minuta.

Aloe vera - jedan je od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10 do 15 minuta i zatim nanesite direktno na mjesto uboda.

Sol - i ona ima protuupalna i antiseptička svojstva. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mjesto uboda pa nakon nekoliko minuta isperite.

Led - poznato je da led smanjuje upalu, a kad mjesto tretirano ledom utrne, nećete osjećati ni svrbež, ni bol. Na mjestu uboda držite kratko vrećicu s ledom. Pomaže. ( A.B.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:24