PRAKSA UMJESTO TEORIJE

ISPOVIJEST FAKULTETSKOG PROPALITETA 'Digao sam studentski kredit, pametno ga uložio i zaradio masnu lovu. Napustio sam studij i sada živim kao car'

 Elijah Oyefeso/Instagram

Propali student i samouki broker vrdi da zarađuje barem 20 tisuća funti mjesečno, čak i kada ima loš mjesec, prenosi Daily Mail .

Elijah Oyefeso (21) počeo je trgovati dionicama koristeći svoj studentski kredit te sada mešetari samo sat vremena dnevno kako bi zaradio svoja pozamašna primanja.

Zahvaljujući uspjehu u trgovini dionicama, sada živi u stanu čiji najam košta 5 tisuća funti na mjesec, a kaže da su 'superauti' njegova slabost. Već ih ima nekoliko, a zadnji koji je kupio je Mercedes GTS za 125 tisuća funti.

'Kada imam dobar mjesec, zaradim između 70 i 80 tisuća funti. Cijene mi nisu problem jer ako radite naporno ne morate gledati koliko nešto košta, samo kupite', rekao je Oyefeso.

Tvrdi da je svoj prvi Mercedes kupio s 18 godina, no ubrzo je uočio da su svi njegovi vršnjaci ljubomorni na njegov uspjeh te da više jednostavno nema prijatelja u kvartu u kojem je odrastao.

'Moja je majka došla iz zapadne Afrike i došla je s vjerojatno svega 100 funti u svojem džepu', dodao je Oyefeso.

On je studirao poslovni menadžment na Sveučilištu u Buckinghamu. 'Spiskao sam svoj studentski kredit tijekom studija na trgovinu dionicama i pomislio sam da bih se time mogao baviti u životu', rekao je.

Čim ga je krenulo, napustio je studij te je počeo ulagati na burzi koristeći novac iz spomenutog studentskog kredita. Tvrdi da je unutar prvih devet mjeseci zarađivao desetke tisuća funti na mjesec.

'Želite ostaviti trag prije nego što vas više ne bude, zar ne? Evo pogledajte JP Morgan, njihova imovina vrijedi 2,6 bilijuna. To je jako puno', kaže ambiciozni Londončanin.

Oyefeso, koji sluša klasičnu glazbu dok trguje, kaže da se drži stare krilatice 's kim si takav si' te kaže da se on druži s ljudima koji imaju 'pola milijuna u banci'.

Nakon što se sam obogatio, Oyefeso je otvorio tvrtku DCT Training Group kako bi pomogao drugima da uđu u svijet trgovanja na burzama. Poslije besplatne probe od pet dana, svoju ekspertizu naplaćuje 107 funti na mjesec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:35