Prve pošiljke isporučili

Proizvođač smartphonea radi posebnu opremu za bolnice. Najavljuju milijun komada tjedno

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.4.2020. u 10:35

AUTOR:

OBJAVLJENO:

6.4.2020. u 10:35

Apple CEO speak to the press during a tour of the Flextronics computer manufacturing facility, with US President Donald Trump, where Apple's Mac Pros are assembled in Austin, Texas, on November 20, 2019. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
AFP

Tim Cook, izvršni direktor Applea

Šef Applea Tim Cook je objavio tweet s viješću da je najveća američka tehnološka kompanija dizajnirala plastične zaštitne šiltove za lice te će ih početi proizvoditi za medicinsko osoblje.

Prema najavi, proizvodit će ih više od milijun tjedno, objavio je BBC. Najprije će ih početi dostavljati medicinskim ustanovama u SAD-u (prvi paketi su već otišli u bolnicu u Silicijskoj dolini i štitovi su dobili pozitivne ocjene), a onda i distribuirati globalno.

Plastični štitovi su prilagodljivi, a sastavljaju se u manje od dvije minute, kaže Cook, a šalju ih u kutijama u koje stane  100 komada. Materijale i proizvodnju nabavljaju i organiziraju u SAD-u i Kini, rekao je.

- Ovu krizu možemo prebroditi samo ako svakom čovjeku omogućimo esencijalne stvari koje mu trebaju da se pobirine sam o sebi, svojoj obitelji i ugroženim ljudima u svojoj blizini - rekao je u obraćanju Cook.