Vrijedan član zajednice

Vozači za Cemex lani prešli ukupno 7,6 milijuna kilometara. Najbolji su dobili nagrade

Biti profesionalni vozač je kao i svaki drugi posao. Svaki dan ga nastojimo obaviti savjesno i profesionalno
CEMEX-ovi strojevi na izgradnji Skywalka
 Cemex

Cemex je nastavio tradiciju nagrađivanja najboljih te je i ove godine između više od 300 vozača kamiona iz 80 tvrtki partnera i ugovornih prijevoznika za prijevoz cementa, betona i agregata, odabrao i proglasio najbolje vozače i tvrtku u 2019. godini.

U jakoj konkurenciji više od 300 vozača tvrtki partnera, koji svakodnevno provedu gotovo cijeli radni dan na cesti, najsigurnijim vozačem u prijevozu cementa proglašen je Anto Grabovičkić iz tvrtke Gruda, dok je Pero Radić iz Obrta za prijevoz, usluge i trgovinu Majetić proglašen najsigurnijim vozačem u prijevozu betona. Titulu najbolje tvrtke je između 80 tvrtki partnera i ugovornih prijevoznika za prijevoz cementa, betona i agregata ponijela tvrtka Lastve iz Splita.

„Podižući letvicu sigurnosti prometa na cestama, Cemex se iz godine u godinu dokazuje kao vrijedan član lokalne zajednice. Ponosni smo što nas je naš partner prepoznao kao dio svoje proširene obitelji i pouzdanog partnera u isporuci materijala kupcima“, dodao je Ante Brakus, vlasnik nagrađene prijevozničke tvrtke Lastve.

JV
Dobitnici Cemexove nagrade za najbolje vozače

U 2019. godini Cemexovi partneri prijevoznici prešli su preko 7,6 milijuna kilometara. Anto Grabovičkić je toj brojci vozeći sigurno u 2019. godini pridonio s više od 47.000 kilometara, pri čemu je prevezao gotovo 7.200 tona cementa. Pero Radić je svojom miješalicom za prijevoz betona prevezao više od 13.000 metara kubičnih betona, a vozila prijevozničke tvrtke Lastve su dostavljajući Cemexove proizvode do kupaca u 2019. godini prešla više od 120.000 kilometara.

Dobitnicima su nagrade u ime tvrtke Cemex Hrvatska uručili Alen Voloder, voditelj lanca opskrbe, voditelj transporta Ivan Novokmet te Ivan Ivanović, voditelj prodaje materijala.

„Sigurnost naših vozača i partnera, kao i svih ostalih sudionika u prometu te cijele zajednice je glavni razlog zašto kontinuirano podižemo standarde sigurne vožnje. Nama nije cilj samo dostaviti materijal našim kupcima, nama je cilj učiniti to na najsigurniji mogući način“', rekao je Alen Voloder, voditelj lanca opskrbe prilikom dodjele nagrada.

Dodjeli je prisustvovao i predstavnik Službe za sigurnost cestovnog prometa PU Splitsko-dalmatinske, Perica Orešković, koji je tom prilikom predstavio županijske rezultate iz područja sigurnosti na prometnicama.

''Biti profesionalni vozač je kao i svaki drugi posao. Svaki dan ga nastojimo obaviti savjesno i profesionalno, na zadovoljstvo naših partnera i kupaca. Taj posao nosi sa sobom rizike i zahtjeva potpunu koncentraciju. Stoga nam predstavlja iznimno zadovoljstvo raditi s partnerom poput CEMEX-a koji svojim stavom prema zaštiti sigurnosti nas kao vozača i svih sudionika u prometu doprinosi osviještenosti o tome koliku ulogu igramo u sigurnosti prometa na cestama. Hvala im što su u nama prepoznali vrijedne partnere“, složili su se nagrađeni vozači Anto Grabovičkić i Pero Radić.

Cemex u svom programu društveno odgovornog poslovanja posvećuje posebnu pozornost sigurnoj vožnji i sigurnosti svih sudionika u prometu . Obuke sigurne vožnje koje moraju proći svi vozači ugovornih prijevoznika. Svi kamioni koji prevoze proizvode tvrtke Cemex označeni su naljepnicom Kako vozim te istaknutim besplatnim brojem telefona na kojeg ostali sudionici u prometu mogu dojaviti nepridržavanje prometnih pravila ili bilo koje druge propuste u prometu vozača ugovornih prijevoznika.

Prilikom odabira najboljeg vozača Cemex kao metodu koristi matematički izračun svojih jasno utvrđenih pokazatelja sigurne vožnje. Kako bi se ponijela titula najboljeg vozača nije dovoljno samo prijeći najviše kilometara bez nezgode ili prometnih prekršaja, već i zadovoljiti te unaprijed postavljene kriterije.

Tvrtka također svake godine uoči početka školske godine provodi i kampanju sigurnosti na cestama usmjerenu na vozače i školarce a pogotovo prvašiće.

Cemex je prošle godine pokrenuo i informativnu kampanju:Ne riskiraj, pogledaj prije nego što iskoračiš, usmjerenu na pješake te preporuke za sigurno kretanje u prometu, posebno u odnosu na velika teretna vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:40