Tražite posao?

Vodeći domaći trgovački lanci zbog nedostatka kadra, radnike traže i u susjednim zemljama

Slične uvjete u Makedoniji nudi i Spar koji je isto kao i Lidl nakon problema u kojima se našao Konzum agresivno krenuo u osvajanje tržišta VODEĆI HRVATSKI TRGOVAČKI LANCI POTRAGU ZA DODATNOM RADNOM SNAGOM PROŠIRILI NA SUSJEDNE ZEMLJE Nude iznadprosječna primanja, plaćene prekovremene sate, prijevoz i smještaj 'Ovako više ne možemo, u teškom smo deficitu. To ne znači da smo isključili naše ljude'
Ilustracija: dućani Spar i Lidl
 Luka Gerlanc/ Jadran Babic / Cropix

Vodeći hrvatski trgovački lanci u potragu za dodatnom radnom snagom proširili su i na susjedne zemlje. Tako, Lidl, radnike traži u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini. Makedoncima se nudi posao u trgovinama u Rovinju i na Braču uz 'iznadprosječna fiksna primanja', plaćanje svake radne minute, pokrivene troškove javnog prijevoza, ali i plaćen smještaj. Iste prodavaonice oglašavaju se u BiH, s time da su im pridružene Lidlove trgovine u Istri, piše tportal.

- Ipak ne možemo izbjeći negativne demografske trendove koji u Hrvatskoj utječu na raspoloživost zaposlenika. Zbog toga, unazad nekoliko godina, radna mjesta povremeno oglašavamo i u zemljama regije koja nas okružuje te vrlo rado dajemo priliku kandidatima iz drugih zemalja koji su zainteresirani postati dijelom našeg tima. Trenutno imamo aktivne oglase u Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori te Bosni i Hercegovini - poručili su iz Lidla.

Slične uvjete u Makedoniji nudi i Spar koji je isto kao i Lidl nakon problema u kojima se našao Konzum agresivno krenuo u osvajanje tržišta. U svojim oglasima ovaj trgovački lanac budućim radnicima, osim istih uvjeta kao i konkurent navodi plaća od 500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:34