Okrenuo novu stranicu

VIDEO Sa 200 dolara u tri godine stvorio online carstvo vrijedno 10 milijuna dolara

Zbog rasta trenda kupnje putem interneta , ali i svog prijašnjeg iskustva Chapman se odlučio na otvaranje online trgovine
Trevor Chapman
 YouTube

Prije tri godine tada 33-godišnji prodavač solarnih panela, Trevor Chapman, nezadovoljan svojim poslom odlučio je iz temelja promijeniti vlastiti život, stvorivši pri tome, sasvim slučajno pravo malo internetsko carstvo vrijedno 10 milijuna dolara.

- Došlo je vrijeme kad sam se morao opametiti. Razmišljao sam, hoću li početi uživati u životu tek kada mi djeca odrastu ili sad – prisjeća se Chapman.

Zbog rasta trenda kupnje putem interneta, ali i svog prijašnjeg iskustva Chapman se odlučio na otvaranje online trgovine LDSman.com u koju je tada uložio 200 dolara. Kako pojašnjava, to je tada bila najjeftinija opcija. Najveći dio sredstava uložio je u oglašavanje putem društvenih mreža, a svega dva dolara uložio je u internet domenu, piše CNBC.

- U jednom trenutku, shvatio sam da više ne želim raditi to što radim. Zapravo me na sve potaknula jedna izjava Warrena Buffetta koja mi se neprestano vrtjela po glavi - 'Ako ne pronađeš način kako zaraditi novac dok spavaš onda ćeš raditi do kraja života'. Nisam ju mogao izbaciti iz glave i krenuo sam razmišljati što bi mogao pokrenuti – objašnjava.

Kako pojašnjava, u početku posao je odrađivao u svoje slobodno vrijeme i najčešće u večernjim satima, a već nakon nekoliko dana vidio je rezultate svog rada.

- Nakon samo dva tjedna zaradio sam 10.000 dolara. Mislio sam da sanjam, a onda u samo tri mjeseca, promet je prerastao milijun dolara – dodao je.

Iako je u jednom trenutku čak i izgubio dio novca, tajna uspjeha njegove trgovine bila je u brzini, ali i sklopljenoj suradnji s brojnim kineskim proizvođačima.

S prvim zarađenim milijunom, Chapman se odlučio na kupnju vlastitog skladišta i zapošljavanje stalnih radnika kako bi svoju uslugu učinio još bržom i učinkovitijom.

- U tom trenutku javio mi se investitor koji je htio moju stranicu pripojiti svojoj globalnoj platformi. Nudio mi je tri milijuna dolara, ali odlučio sam ga odbiti – ističe Chapman.

Nedugo nakon prve ponude, točnije 2018. godine, vođen svojom prvotnom idejom o 'slobodnom životu' Chapman se odlučio na prodaju svog malog carstva. Tako je Clarke Capitalu za 10 milijuna dolara prodao cijelu infrastrukturu. Danas ovaj sasvim slučajni milijunaš drži online predavanja o internet trgovini putem kojih novim budućim poduzetnicima otkriva tajne uspjeha u ovom poslu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:33