Mlada i uspješna

Upoznajte Morgan Beller, ženu koja stoji iza kriptovalute najveće društve mreže

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

23.7.2019. u 8:28

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

23.7.2019. u 8:28

Facebook profil

Morgan Beller

Pomalo tajnovita i javnosti nepoznata Morgan Beller, 26-godišnja je zaposlenica Facebooka koja stoji iza najnovije svjetske kriptovalute, Libra kao i platforme Calibra.

U kompaniju je došla tik prije razvoja Libre, a u to vrijeme radila je u odsjeku razvoja u kojem se bavila poučavanje različitih vrsta platformi i blockchain tehnologijama. Kao velika zagovornica kriptovaluta, smatrala je kako jedna društvena mreža koja ima više od dvije milijarde korisnika mora ići u korak s vremenom i ući u svijet digitalnog novca. Tako je u svibnju 2018. godine vodstvo kompanije uspjela uvjeriti u svoju zamisao te postala glavna osoba za kreiranje nove konkurencije Bitcoinu, piše CNBC.

 

Svoju karijeru Bellera je započela u kompaniji za poduzetnički kapital Andreessen Horwitz, nakon čega je otišla u izdavačku kuću Medium gdje je ostvarila veliki karijerni uspjeh. Za vrijeme rada u izdavačkoj kući imala je glavnu ulogu u akviziciji startupa Embedly.

Zahvaljujući svom nevjerojatnom uspjehu u silicijskom divu, ugledni magazin Forbes Beller je uvrstio na listu uspješnih mladih osoba ispod 30 godina.