Redovi na birou

U tjedan dana naknadu za nezaposlenost u SAD-u tražilo preko 6,6 milijuna ljudi

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.4.2020. u 15:06

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.4.2020. u 15:06

WASHINGTON, USA - JANUARY 22 : People line up outside Chef and activist Jose Andres's food-relief organization World Central Kitchen, which serves free meals and goods to federal workers who have been effected by the partial government shutdown, in Washington, United States on January 22, 2019. Yasin Ozturk / Anadolu Agency
Anadolu Agency via AFP

Ilustracija

Više od 6,6 milijuna Amerikanaca podnijelo je zahtjev za nezaposlenost prošli tjedan, priopćilo je američko Ministarstvo rada. To je dvostruko veći broj nezaposlenih Amerikanaca od tjedna prije kada je naknadu za nezaposlene tražilo 3,3 milijuna ljudi. Probijen je time i novi rekord, a ukupan broj nezaposlenih se popeo na gotovo 10 milijuna ljudi.

U izvješću Global Research Bank of America, izdanog u četvrtak, analitičari upozoravaju da bi se SAD mogao naći u"najdubljoj recesiju dosad". Predviđaju da bi stopa nezaposlenosti mogla dosegnuti više od 15 posto, što bi značilo da gotovo 50 milijuna Amerikanaca neće imati posao.

Istovremeno, u SAD-u raste broj smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa, a trenutan broj zaraženih prelazi 215.000 ljudi. Bijela kuća nedavno je rekla da će zadržati ograničenja svih aktivnosti kako bi se usporilo širenje virusa.