Velika transformacija

U hrvatskim tvornicama Cimosa proizvode se dijelovi za Jaguar: 'Trebamo 50 do 100 radnika'

Cimos je u automobilskoj industriji aktivan gotovo pedeset godina te je postao partner mnogim svjetskim proizvođačima automobila
Tvornica Cimosa u Buzetu i tvornica Citroena u krugu
 Goran Sebelic / Hanza Media / Profimedia, Alamy

U hrvatskom dijelu Cimosa, tvornicama u Buzetu, Roču i Labinu, poslovično zatvorenim za javnost, odlučili su organizirati Dan otvorenih vrata i okruženju pokazati u kakvoj su poziciji danas i, što je još i važnije, u kojem pravcu idu. Proces restrukturiranja u punom je jeku i trendovi se mijenjaju na bolje, istaknuo je Petar Orbanić, direktor hrvatske regije Cimosa, za Glas Istre.

Orbanić je uvjeren da nove narudžbe koje je Cimos dobio zadnjih godinu dana (s novim vlasnikom TCH-om) ipak daju pozitivan pogled u budućnost nakon krize kroz koju je prošao. Uz to, najavio je da će se narednih godina pokrenuti dvanaest novih projekata te rekao da im upravo to garantira neku sigurnost. Rekao je da su sve tri Cimosove lokacije u Hrvatskoj, Buzet, Roč i Labin u velikoj transformaciji te se u njih puno ulaže.

- Stanje na tržištu trenutno je neizvjesno, pitanje je hoće li ga ponovo zahvatiti kriza ili će krenuti uzlaznom linijom. No, za nas to nije toliko važno, jer novi projekti daju nam mogućnost za rast i zapošljavanje. Ovisno o kretanjima na tržištu, do kraja godine trebat će nam od pedeset do sto radnika. Trebamo nove ljude u proizvodnji, a najviše mlade inženjere, strojare, metalurge, mehatroničare. Nedavno smo zaposlili tri inženjera, tražimo ih još u sedam različitih struka - kaže Orbanić.

Cimos je u automobilskoj industriji aktivan gotovo pedeset godina te je u tom razdoblju postao nezamjenjiv partner mnogim svjetskim proizvođačima automobila. Na podužem popisu su BMW, Audi, Volkswagen, Volvo, Ford, Citroen, Renault, Peugeot, Nissan, Bentley, Aston Martin… Za Garrett proizvodi dva proizvoda turbopunjača koji se ugrađuju u Jaguar vozila. Kao razvojni dobavljač dijelova i sklopova za automobilsku industriju Cimos surađuje s gotovo svim proizvođačima automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:38