- Mi još ne znamo ništa. Trebao bih isplatiti plaće konobarima i kuharima, a ne znam isplaćujem li bruto ili neto, što je s doprinosima, što je s PDV-om. Puno se priča o svemu, a nikakve konkretne mjere još nemamo. Nismo u situaciji da možemo čekati. Mjere za ugostitelje trebale su biti donesene prije pet dana – priča nam Mario Minder, ugostitelj i vlasnik japanskog restorana Tekka u zagrebačkoj Radničkoj ulici.
S Minderom, koji se ugostiteljstvom bavi već 30 godina, našli smo se u četvrtak, u vrijeme ručka. U ovo bi vrijeme, priča, u njegovom lokalu sve vrvjelo gostima, a sada nekolicina konobara na praznim stolovima u tišini slaže kutije za dostavu. To je, kaže, sada jedini prihod na koji mogu računati nakon što su od ponoći svi ugostiteljski objekti, u okviru četvrte fa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....