'A što dalje?'

'Trebam isplatiti plaće, a još ne znam što je s PDV-om, doprinosima...'

Otpuštanja su posljedica čiste panike i psihoze. Svako ima neku svoju strategiju, a ja sam se odlučio kockati. Možda se na kraju pokaže da sam bio u krivu
Tomislav Pirs i Mario Minder
 Marko Todorov / CROPIX
Otpuštanja su posljedica čiste panike i psihoze. Svako ima neku svoju strategiju, a ja sam se odlučio kockati. Možda se na kraju pokaže da sam bio u krivu

- Mi još ne znamo ništa. Trebao bih isplatiti plaće konobarima i kuharima, a ne znam isplaćujem li bruto ili neto, što je s doprinosima, što je s PDV-om. Puno se priča o svemu, a nikakve konkretne mjere još nemamo. Nismo u situaciji da možemo čekati. Mjere za ugostitelje trebale su biti donesene prije pet dana – priča nam Mario Minder, ugostitelj i vlasnik japanskog restorana Tekka u zagrebačkoj Radničkoj ulici.

S Minderom, koji se ugostiteljstvom bavi već 30 godina, našli smo se u četvrtak, u vrijeme ručka. U ovo bi vrijeme, priča, u njegovom lokalu sve vrvjelo gostima, a sada nekolicina konobara na praznim stolovima u tišini slaže kutije za dostavu. To je, kaže, sada jedini prihod na koji mogu računati nakon što su od ponoći svi ugostiteljski objekti, u okviru četvrte fa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2025 05:29