Znanje budućnosti

Tim Cook: 'U današnje vrijeme svaka osoba mora poznavati barem osnove ove vještine'

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

14.5.2019. u 17:34

AUTOR:

  • Matea Grbac

OBJAVLJENO:

14.5.2019. u 17:34

Tim Cook, CEO, speaks during Apple's annual world wide developer conference (WWDC) in San Jose, California, U.S. June 5, 2017. REUTERS/Stephen Lam
Stephen Lam / REUTERS

Tim Cook, izvršni direktor Applea

Ako želite pridobiti pažnju Appleova izvršnog direktora Tima Cooka, onda biste trebali 'izoštriti' svoje tehnološke vještine. Prema njegovom uvjerenju, kodiranje je drugi najvažniji jezik koji svaka osoba bez obzira na svoje godine i vrstu obrazovanja mora naučiti.

- Mislim da bi svaka osoba na svijetu trebala naučiti kodirati. To nužno ne znači da morate postati programer, ali bez obzira na to jeste li zaljubljenik u znanost ili umjetnost, u današnje vrijeme morate znati osnove kodiranja - rekao je Cook.

On nije jedini direktor koji u posljednje vrijeme ističe važnost ove vještine. Bill Gates također je jedan od velikih zagovornika poznavanja bar jednog programskog jezika, piše CNBC.

Osim što ovo znanje cijene vodeći ljudi najvećih kompanija svijeta, programiranje je ujedno i jedna od najcjenjenijih vještina na poslovnoj društvenoj mreži LinkedInu.

Urednik LinkedIn Learning programa, Paul Petrone ističe kako su se osim kodiranja na visokom mjestu vrijednih vještine našle i kreativnost, upravljanje vremenom i suradnje.

- Poslodavci prepoznaju važnost prihvaćanja modernih tehnologija, kao i prepoznavanja onih stvari koje tehnologija ne može učiniti: povezati se s drugim ljudima, razmišljati i brzo se prilagoditi novim problemima ili odrediti prioritete projekt. Za te radnje i dalje je presudan čovjek - ističe Petrone.