Promjene na vrhu

Štern napušta mjesto predsjednika Nadzornog odbora Ingre, nasljednik je Mario Aunedi Medek

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.12.2019. u 16:42

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

19.12.2019. u 16:42

Zagreb, 260115. Tomasiceva 7.
Davor Stern zastupnik u gradskoj skupstini.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Davor Štern

Na danas održanoj sjednici Skupštine Ingre došlo je do novih promjena na čelu te kompanije. Čelnu poziciju Nadzornog odbora Ingre tako napušta ugledni hrvatski konzultant i bivši ministar gospodarstva Davor Štern, dok će tu funkciju u budućnosti obnašati poznati poduzetnik i stručnja iz područja komunikacija Mario Aunedi Medek - koji je u Nadzorni odbor Ingre imenovan ranije ove godine.

Također, kako je ranije bilo najavljeno, dugogodišnji predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim podnio je ostavku na svoje mjesto u Upravi, a koja će stupiti na snagu 31. prosinca ove godine. Na tu poziciju imenovan je Danko Deban.

Odlazak Oppenheima s mjesta predsjednika Uprave i Šterna s mjesta predsjednika NO-a, poznavatelji prilika u kompaniji tumače kao nastavak zacrtanog smjera pomlađivanja ključnih upravljačkih i nadzorničkih mjesta u društvu. Te promjene, ipak, događaju se u vrlo osjetljivom trenutku za kompaniju koja se nalazi u nedovršenom procesu predstečajne nagodbe, a sljedeće godine kreće s otplatom obveznica vrijednih 400 milijuna kuna, te joj na naplatu dolaze i tri kredita ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna.

Zagreb, 280519.
HUB385.
Konferencija Strategija razvoja pametnih gradova. Na fotografiji: Mario Aunedi Medek.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Mario Aunedi Medek

Utoliko, evidentno je da će prioritet nova Uprave biti osiguravanje izvora refinaciranja, ali i ponovna izgradna reputacije Ingre u investicijskoj zajednici koja je, vjerojatno, poprilično poljuljana nakon treće promjene na čelu Nadzornog odbora u manje od godinu dana. Sredinom sljedeće godine postat će jasnije je li nova Ingrina generacija uspjela adekvatno odgovoriti na izazove koji stoje pred tom građevinskom kompanijom.