Prekvalifikacija

"Slavonski New Deal" u Belišću: 'Želimo pomoći ženama da se ostvare kroz zapošljavanje'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.3.2020. u 14:54

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

12.3.2020. u 14:54

Vrgorac, 080514.
U tijeku je berba Vrgoracke jagode, zasticene geografskim porijeklom.
Na fotografiji: Beraci u polju.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
Vojko Basic / CROPIX

Ilustracija

Kako bi riješili problem nezaposlenih žena, Belišće i općina Bizovac provode “slavonski New Deal”, odnosno njihovu prekvalifikaciju i usavršavanje.

- Na ovaj projekt prijavila sam se isključivo iz svog interesa , za svoje potrebe, ako bude prilike za zapošljavanje – rekla je Melita Grgurić za HRT. Grgurić je već dvadeset godina pomoćna ugostiteljska radnica, a prijavila se za osposobljavanje za cvjećara – aranžera te uzgajivača voća i povrća.

Projekt traje godinu dana, a do sada je već 129 žena završilo razne radionice i osposobljavanja, od informatičkog tečaja do poslovne edukacije.

- Doista je različita ponuda za sve žene koje su pokazale interes kako bismo im omogućili da se ostvare kroz zapošljavanje, samozapošljavanje, da pronađu posao, da postanu korisne za svoju obitelj i za svoju zajednicu – istaknula je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća.

Grad Belišće iznimno je uspješan u povlačenju sredstava Europske unije, navodi HRT, a u proteklih je pet gofina preko europskih projekata taj slavonski grad povukao više od 240 milijuna kuna.

- Nadamo se da će svi ovi projekti doprinijeti da upravo napravimo ono i što trebamo napraviti, a to je da omogućimo život i ostanak i kvalitetu života na području grada – rekao je Mario Marolin, direktor Lokalne razvoje agencije Grada Belišća.