Ostaje na vrhu

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić dobio još jedan mandat

U Upravi će, osim predsjednika Živaljića, i dalje biti Claudio Cesario
Miljenko Živaljić
 Zaba

Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke u posljednje četiri godine, ostat će na toj dužnosti još jedan mandat. Savjet Hrvatske narodne banke je prihvatio prijedlog Nadzornog odbora banke da sadašnji sastav Uprave bude ponovno imenovan na svoje dužnosti, ali da umjesto četiri ima šest članova. Tako će u Upravi, osim predsjednika Živaljića, i dalje biti Claudio Cesario koji je član Uprave i zamjenik predsjednika od veljače 2017. godine, a obavlja i funkciju General Managera Zagrebačke banke.

U Upravi ostaju još dva člana, Lorenzo Ramajola i Marco Lotteri, a HNB je dao suglasnost i za imenovanje dvojice novih Nikolausa Maximiliana Linarića i Eugena Paića-Karege članovima uprave te banke. Istodobno iz Uprave odlazi Dijana Hrastović koja je od 2016. godine bila zadužena za područje Maloprodaje.

Pedesetsedmogodišnji Živaljić je postao predsjednik Uprave Zagrebačke banke početkom 2015. godine, kada je vodstvo banke, nakon gotovo četvrt stoljeća, napustio Franjo Luković. U banci je od 2006. godine, kada je postao direktor za upravljanje financijama, a član Uprave postao je 2007. godine. Prije toga radio je i na rukovodećim pozicijama u Francku, na Hrvatskoj radioteleviziji, u gradu Zagrebu i u INA-OKI-ju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:58