Isplatilo se

Ovaj 'klinac' svjetski je prvak u megapopularnoj videoigri: Osvojio je tri milijuna dolara

Pobjednik je u gejmerskim krugovima već dobro poznato ime IMA SAMO 16 GODINA, A VEĆ JE OSVOJIO TITULU SVJETSKOG PRVAKA I TRI MILIJUNA DOLARA! Ovaj 'klinac' profesionalnim je igračima već itekako poznato ime, a sada je potpuno pomeo konkurenciju: 'Riječi ne mogu ovo opisati!'
Kyle 'Bugha' Giersdorf
 Profimedia, AFP

Šesnaestogodišnji Kyle 'Bugha' Giersdorf iz Pennsylvanije prvi je svjetski prvak u videoigri Fortnite, a osim slave u gejmerskim krugovima, mladom je Giersdorfu pripala i nagrada od tri milijuna dolara, piše CNN.

Riječ je o najvećoj novčanoj nagradi u povijesti e-sports turnira.

- Riječi ne mogu opisati ovo. Toliko sam sretan. Sve što sam radio se isplatilo, ovo je naprosto suludo - izjavio je nakon pobjede 'Bugha', kojega je na turniru održanog na teniskom stadionu Arthur Ashe u New Yorku bodrila i cijela obitelj.

Na drugom je mjestu i s 1,8 milijuna dolara završio Harrison 'Psalm' Chang, koji sa svojih 24 godina spada u staru veteransku gardu igrača. Trećem igraču, kojem je poznato samo ime njegova profila, Epikwhale, pripalo je 1,2 milijuna, dok je četvrti Nate 'Kreo' Kou osvojio 1,05 milijuna dolara. Jedini u top pet koji nije Amerikanac je Thiago Lapp iz Argentine koji je na svom umijeću igranja videoigre Fortnite sa samo 13 godina zaradio 900.000 dolara. Trinaest godina je, inače, minimalna dobna granica za sudjelovanje na turniru.

- Još sam u šoku. S tako malo godina, stvarno mogu reći da živim san - izjavio je Lapp za CNN.

Pobjednik je u gejmerskim krugovima već dobro poznato ime.

- On je jako dobra igrač, nije moguće da ne znate za njega - rekla je Perri Cox koja je s prijateljima sva tri dana turnira pomno pratila s tribina.

Inače, svi sudionici turnira održanog u nedjelju, uključujući i one na posljednjem mjestu koji nisu osvojili niti jedan bod, osigurana je „utješna nagrada” od 50.000 dolara. Upravo zbog toga ovo je jedan od najvećih i najvrednijih turnira u videoigrama ikada održan. Iz Epic Gamesa najavljuju da će kasnije ove godine organizirati još natjecanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:21