Transfer na vrhu

Oppenheim krajem godine odlazi u mirovinu, na čelu Ingre doći će Danko Deban

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.12.2019. u 17:40

AUTOR:

OBJAVLJENO:

19.12.2019. u 17:40

Zagreb, 101110.
Ingra.
Poslovodstvo Ingre izvijestilo je na susretu s novinarima o nastavku restrukturiranja tvrtke zapocetom sredinom 2009. godine.
Na slici: Igor Oppenheim predsjednik Uprave Ingre.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
davor Pongračić / CROPIX

Dugogodišnji čelnik Ingre Igor Oppenheim krajem godine odlazi u mirovinu, a na mjestu predsjednika Uprave s početkom iduće godine zamijenit će ga sadašnji član Uprave Danko Deban, izvijestili su u četvrtak iz Ingre u priopćenju sa sjednice Nadzornog odbora, kojega napušta Davor Štern.

Davor Štern podnio je ostavku na mjesto predsjednika i člana Nadzornog odbora Ingre, iz osobnih razloga, koja stupa na snagu dana 31. prosinca 2019. godine. Za predsjednika Nadzornog odbora od 1. siječnja 2020. godine na današnjoj sjednici izabran je Mario Aunedi Medek, navodi se u objavi Ingre na Zagrebačkoj burzi.

Igor Oppenheim je podnio ostavku na mjesto predsjednika i člana Uprave Ingre, zbog odlaska u mirovinu, a koja stupa na snagu 31. prosinca 2019. godine.

Nadzorni odbor imenovao je Danka Debana predsjednikom Uprave od 1. siječnja 2020. godine. U Upravi Ingre od početka iduće godine tako će biti Deban, kao predsjednik Uprave, te član Uprave Dinko Pejković, navode iz Ingre.

Inače, iz Ingre su još krajem kolovoza u priopćenju sa skupštine najavili da Oppenheim krajem godine odlazi u mirovinu.  Oppenheim je od 1984. godine u Ingri, u kojoj je bio na nizu čelnih pozicija te je od 1995. bio član Uprave, a od 2000. je predsjednik Uprave. Oppenheim je bio i veći dioničar Ingre te je imao više od devet posto dionica, a u svibnju ove godine svoje je dionice temeljem ugovora o darovanju prenio na članove obitelji.