Promjena vodstva

O. Kumrić prelazi u krovnu tvrtku Instituta IGH, upravljačku palicu preuzima R. Petrosian

Oliver Kumrić, predsjednik Uprave Instituta IGH, napušta svoju funkciju kako bi obnašao ulogu izvršnog direktora Avenue Engineering and Construction
Oliver Kumrić
 Institut IGH // Press

Oliver Kumrić, predsjednik Uprave Instituta IGH, napušta svoju funkciju kako bi obnašao ulogu izvršnog direktora Avenue Engineering and Construction, krovne kompanije Instituta zadužene za ostvarenje strateških ciljeva grupacije na globalnom tržištu. U toj će kompaniji, kako su priopćili iz Instituta IGH, ući i u vlasničku strukturu kao partner, dok će istovremeno ostati ključna osoba u odnosima s najvažnijim partnerima i klijentima IGH.

- Zahvalan sam na povjerenju koje mi je Sergej Gljadelkin, većinski vlasnik Instituta IGH, ukazao pozvavši me da nastavim strateški razvijati Avenue Engineering and Construction i Institut IGH kao ključnu kompaniju u tom dijelu poslovanja grupacije. Nakon završetka faze oporavka, pred IGH-om su daljnja pozicioniranja na novim tržištima, rješavanje odnosa s vjerovnicima, uravnoteženje vrijednosti poslova i troškova rada te nova ulaganja u poboljšanje uvjeta rada, stoga ovu promjenu vidimo kao početak nove dionice razvoja – poručio je Kumrić koji je djelovao kao predsjednik Uprave Instituta dvije godine.

Tijekom njegovog mandata, tvrde u IGH-u, značajno su poboljšani efikasnost i svi poslovni procesi te je unaprijeđeno ugovaranje, s više od 210 milijuna kuna novih poslova u prošloj godini što predstavlja povećanje od 60 posto u odnosu na 2018. Dugovanja iz predstečajne nagodbe gotovo su u potpunosti otplaćena, a tekuća su dugovanja u proteklih 18 mjeseci prepolovljena uz znatno skraćene rokove plaćanja. Povećane su i plaće za oko 50 posto djelatnika.

Upravljačku palicu nad Institutom preuzet će Robert Petrosian, dosadašnji član Uprave i direktor podružnica u Rusiji i Gruziji te dugogodišnji zaposlenik IGH s više od 20 godina iskustva u području građevinarstva.

- Oliver Kumrić kao dosadašnji predsjednik Uprave i Robert Petrosian koji preuzima vodstvo Instituta IGH zajedno su odradili sjajan posao na restrukturiranju i repozicioniranju kompanije. Oliverove profesionalne i ljudske kvalitete te poslovni uspjesi razlozi su zbog kojih smo sretni što je odlučio prihvatiti novi izazov na poziciji izvršnog direktora i partnera u Avenue Engineering and Construction. Pritom na čelo IGH dolazi Robert kao vrstan stručnjak iza kojeg su izvrsni rezultati ostvarivani na međunarodnim tržištima te sam uvjeren kako će nastaviti uspješno voditi kompaniju kao ključnu u tom dijelu našeg cjelokupnog poslovanja - zaključio je Sergej Gljadelkin, vlasnik Instituta IGH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:17