Žena na čelu muškog svijeta

Najbogatijom nogometnom ligom na svijetu upravljat će žena i to za 2,5 mil. funti godišnje

Susanna Dinnage nadgledat će rast Premier Lige, a odabrana je zbog svog iskustva na televiziji
Susanna Dinnage
 Screenshot: YouTube

Engleska Premier Liga dobila je prvu žensku čelnicu, piše Quartz.

Susanna Dinnage trenutno je predsjednica Discovery Animal Planeta, a od sljedeće će godine sjediti na čelu stola najbogatije svjetske nogometne lige. Šef Premiershipa gotovo je 20 bio Richard Scudamore, koji je u lipnju odlučio dati ostavku te se odonda traži njegov nasljednik, odnosno nasljednica.

No, svih su 20 klubova Premiershipa glasali za Dinnage pa je potraga završila i to velikom promjenom u menadžmentu, budući da je riječ o svijetu kojim dominiraju, a i koji su oblikovali, muškarci.

Susanna Dinnage nadgledat će rast Premier Lige, a odabrana je za ovu funkciju zahvaljujući svojem dva desetljeća dugom iskustvu rada na televiziji. Prije nego što je stigla na Discovery u 2009., bila je na čelnim pozicijama Channela Five u UK-u.

U Discoveryju je radila kao predsjednica za mreže kompanije u Britaniji i Irskoj te je upravlja brendovima kompanije. Neki od tih brendova su kanali Eurosport, TLC i Discovery Channel. Uz to, nakon “borbe” s britanskim Sky-em za prava emitiranja Premier Lige, stekla je reputaciju kao odličan pregovarač.

- Dinnage je izvrstan odabir zbog njenog iskustva u upravljanju kompleksnim tvrtkama koje su prošle kroz digitalnu transformaciju i promjene – rekao je Bruce Buck, predsjednik Chelsea, dodavši da je uvjeren da će Scudamoreova nasljednica Premier Ligu učiniti još uspješnijom.

Inače, Scudamore je za čelnu poziciju u Premiershipu dobivao 900.000 funti godišnje, no s bonusima je taj iznos bio bliži brojci od 2,5 milijuna funti. Očekuje se da će nova izvršna direktorica dobivati jednaku ili čak i veću plaću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 20:10