Smjena na vrhu

Miljenko Živaljić dao ostavku na funkciju predsjednika Uprave Zagrebačke banke

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.1.2020. u 9:12

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

21.1.2020. u 9:12

Zagreb, 070519.
Ilica 1.
Zagrebacka banka na press konferenciji predstavlja sesto izdanje natjecaja Moj Zaba Start koji od 2013.godine okuplja i promovira te gradi bolje drustvo. Na fotografiji: Miljenko Zivaljic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX

Miljenko Živaljić, bivši predsjednik Uprave Zabe

Nadzorni odbor Zagrebačke banke zaprimio je i prihvatio ostavku Miljenka Živaljića na funkciju predsjednika Uprave Zagrebačke banke, s trenutnim učinkom, priopćili su iz domaće banke.

Miljenko Živaljić se odlučio na odlazak iz banke zbog osobnih razloga. Nadzorni odbor Zagrebačke banke je za privremenog zamjenika predsjednika Uprave predložio Romea Collinu, trenutnog člana Nadzornog odbora banke.

Pedesetsedmogodišnji Živaljić je postao predsjednik Uprave Zagrebačke banke početkom 2015. godine, kada je vodstvo banke, nakon gotovo četvrt stoljeća, napustio Franjo Luković. U banci je od 2006. godine, kada je postao direktor za upravljanje financijama, a član Uprave postao je 2007. godine. Prije toga radio je i na rukovodećim pozicijama u Francku, na Hrvatskoj radioteleviziji, u gradu Zagrebu i u INA-OKI-ju.