Nakon Slovenije

Medeja Lončar postala nova predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska

Iza nje je tridesetogodišnja karijera iz područja strateškog razvoja, prodaje i marketinga
Medeja Lončar, nova predsjednica Uprave Siemensa Hrvatska
 Siemens Hrvatska

Medeja Lončar imenovana je novom predsjednicom Uprave Siemensa Hrvatska stoji u priopćenju ove tvrtke. Lončar, inače i predsjednica Uprave Siemensa Slovenija, od Mladena Fogeca će 6. travnja preuzeti svoju novu funkciju.

Iza Medeje Lončar bogata je tridesetogodišnja karijera tijekom koje je stjecala iskustva u području strateškog razvoja, prodaje i marketinga. U Siemens je stigla prije 15 godina, a do tada je radila kao članica menadžerskih timova u slovenskim i međunarodnim tvrtkama usmjerenima na mobilne komunikacije, maloprodaju, industriju i energetiku. Predsjednicom Uprave Siemensa Slovenija postala je 2007. godine, a od 2015. godine je i voditeljica divizije Digital Factory za regiju Adriatic. U svom radu poseban naglasak stavlja na razvoj pametnih tvornica, odnosno primjenu koncepata Industrije 4.0, kao i na uvođenje Siemensovih klijenata u novu eru proizvodnje.

"Drago mi je što započinjem novo razdoblje upravo u Hrvatskoj gdje je Siemens vodeća kompanija u području elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije. Siemens će ostati usredotočen na prijenos novih tehnologija i novih trendova u naše društvo. Uvjerena sam da su kompetencije naših zaposlenih ključan faktor na području digitalizacije", poručila je Lončar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:59