''Poslodavac Partner"

McDonald's Hrvatska nagrađen za brigu o radnicima: 'Mogu napredovati od šanka do Uprave'

Certifikatori su posebno pohvalili činjenicu da je svakome radniku na raspolaganju edukacija i usavršavanje
McDonald's
 Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy

Ako je suditi prema projektu „Certifikat Poslodavac Partner”, McDonald's se jako brine za svoje zaposlenike na hrvatskom tržištu.

Osim što dvaput godišnje organiziraju ljetni, odnosno zimski party, u sklopu kojeg se održavaju i razna sportska događanja, svaki restoran ima dodatni budžet za timske aktivnosti radnike, poput zakupa sportskih terena za nogomet, kuglanje i slično.

Iz kompanije su se pohvalili i kako slušaju potrebe svojih zaposlenika, pa tako prilikom izrade rasporeda, studentima izlaze u susret i dodjeljuju im one smjene koje im zbog obaveza na fakultetu najviše odgovaraju. Dodatno, studentima-zaposlenicima, kako kažu, dodjeljuju i desetomjesečnu stipendiju, te su do danas stipendirali više od 100 studenata.

- Stalo nam je do toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete - istaknuo je Mario Jušić, voditelj ljudskih resursa u McDonald'su.

Tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja ljudskim potencijalima u McDonald'su, a posebno su pohvalili činjenicu da je svakome radniku na raspolaganju edukacija i usavršavanje, kao i prilika da, ovisno o svom zalaganju i sposobnostima, napreduje od početnih pozicije pa sve do onih u rukovodećim odjelima i Upravi.

Baš zato je ovom lancu restorana brze hrane dodijeljen certifikat Poslodavac Partner.

- Vjerujemo kako ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju - poručio je tim povodom Pavel Pavliček, direktor McDonald's Hrvatska.

Dodatno, tu su i njihovi projekti društveno odgovornog poslovanja. McDonald's se, sa svojim zaposlenicima, uključuje u opremanje školskih učionica na otvorenom kao i u obnovu dječjih igrališta, a tu je i njihova suradnja s centrom za rehabilitaciju u Zagrebu u sklopu koje osobe s Downovim sindromom dolaze na radnu terapiju u njihove restorane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:11