Promjene na vrhu

Marko Remenar odlazi iz Zagrebačke banke, nove poslovne izazove tražit će izvan nje

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

28.7.2018. u 9:20

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

28.7.2018. u 9:20

Zagreb, 060916. Hotel Esplanade.
Svecano je potpisan Ugovor o sindiciranom kreditiranju izmedju Podravka grupe kao korisnika i Europske banke za obnovu i razvitak i jos cetiri poslovne banke kao aranzerima. Na fotografiji: Marko Remenar (ZABA).
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Marko Remenar

Nakon niza godina koje je proveo kao član Uprave, Marko Remenar odlazi iz Zagrebačke banke i karijeru nastavlja izvan nje, stoji u priopćenju Zabe objavljenom na stranicama Zagrebačke burze.

Prema toj objavi, Remenar će Upravu napustiti 1. rujna, a radni odnos sa zagrebačkom bankom raskinut će 31. listopada.

U poslovnim krugovima spominjalo se da bi sljedeća postaja u njegovoj karijeri mogla biti Adris grupa, no u Rovinju su demantirali glasine da na njega računaju kao na moguće pojačanje u upravi kompanije.

Remenar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao na katedri za računovodstvo i financije Sveučilišta u Manchesteru. Profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine, specijaliziran za tržišta kapitala. Šef tog područja u Zabi postao je 2004., a dvije godine kasnije imenovan je direktorom sektora investicijskog bankarstva i financijskih tržišta. U Upravu Zagrebačke banke ušao je kao član 2007. godine, gdje je od 2015. nadležan i za nadzor te strateško upravljanje korporativnim, investicijskim i privatnim bankarstvom.