Transferi

Marijana Bačić i Jerko Dumanić novi potpredsjednici u segmentu poslovnih korisnika HT-a

Nova organizacijska struktura omogućit će veću učinkovitost Hrvatskog Telekoma
Sky Office Tower, logo HT-a
 Dragan Matić / Hanza Media

Od 1. kolovoza Marijana Bačić i Jerko Dumanić preuzet će nove, potpredsjedničke funkcije u Hrvatskom Telekomu, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj.

Marijana Bačić, koja je od studenog 2017. godine obnašala dužnost direktorice Sektora korporativne prodaje, preuzima novu funkciju potpredsjednice za Korporativnu prodaju i ICT usluge, dok je dosadašnji direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika Jerko Dumanić imenovan potpredsjednikom za Prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima, Marketing poslovnih korisnika te Upravljanje i podršku poslovnim kanalima.

Istodobno, Hrvatski Telekom s ciljem uvođenja fleksibilnije organizacijske strukture ukida dosadašnju zasebnu funkciju člana Uprave za poslovne korisnike koja se premješta u područje nadležnosti predsjednika Uprave, a u kojem se formira nova organizacija toga poslovnog segmenta podijeljena između Marijane Bačić i Jerka Dumanića koji će izravno odgovarati predsjedniku Uprave Kostasu Nebisu.

HT
Marijana Bačić

Marijana je od 2001. godine svoju karijeru gradila u Hrvatskom Telekomu, počevši kao specijalistica za podatkovne mreže u području Tehnike, zatim kao suradnica za Kontroling i planiranje u Financijama, voditeljica Ključnih poslovnih korisnika (Key Account Manager), direktorica Odjela za prodaju realnom, trgovačkom i uslužnom području te je napredovala do funkcije direktorice Sektora korporativne prodaje koju je obnašala posljednje dvije i pol godine.

„Uloga Hrvatskog Telekoma, kao ključnog pružatelja usluga digitalizacije i pouzdanog ICT partnera pogotovo dolazi do izražaja u današnje vrijeme. Jedinstvena integrirana rješenja koja razvijamo i implementiramo u kompanijama privatnog i javnog sektora omogućuju im razvoj poslovanja i konkurentnost na tržištu, dok naša smart city rješenja implementirana u više od 60 gradova i općina donose digitalni iskorak i bolju kvalitetu života građana“, istaknula je Marijana Bačić.

Jerko Dumanić je nakon višegodišnje inozemne karijere radeći za Stonepath Group i Solomon Smith Barney u SAD-u i Švedskoj od 2002. godine obnašao više rukovodećih funkcija unutar Hrvatski Telekom Grupe, između ostalih i dužnost člana Uprave Iskona i HT Eroneta, a posljednjih šest godina bio je direktor Sektora za marketing poslovnih korisnika Hrvatskog Telekoma.

HT
Jerko Dumanić

„Hrvatski Telekom kao vodeća telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj aktivno podržava digitalizaciju malih, srednjih i velikih kompanija te tijela javne uprave i samouprave, i na nama leži velika odgovornost da pokrenemo i podržimo gospodarski i društveni napredak. Ovime ne povećavamo samo njihovu produktivnost već i zadovoljstvo njihovih kupaca, korisnika i građana. Proteklih mjeseci uvjerili smo se koliko je korištenje digitalnih alata i rješenja bitno za poslovanje, a njihov značaj će samo eksponencijalno rasti. Digitalizacija nije trend, ona je nužnost koja nudi brojne nove prilike, koja povezuje, unaprjeđuje interne procese, generira uštede i veće efikasnosti i sve kompanije, velike i male, čini konkurentnijima. To je ono što Hrvatski Telekom omogućuje svojim korisnicima“, dodao je Jerko Dumanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:54