Global Leadership Forum

Mali svjetionik za velike ljude: bira se najbolji radnik, nagrada je 50.000 kuna

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

9.11.2018. u 12:38

AUTOR:

  • Vedran Marjanović

OBJAVLJENO:

9.11.2018. u 12:38

, Image: 311043916, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image
Agnieszka Olek / Profimedia, Caia Image

Ilustracija, radnici u tvornici u Poljskoj

Dok su nagrade za najboljeg menadžera i poduzetnika u Hrvatskoj učestale i već s popriličnom tradicijom, biranja najboljeg radnika do sada nismo imali.

Danas bi se i to trebalo promijeniti na poslovnom skupu Global Leadership Forum u Hypo centru, kada će udruga Partner proglasiti radnika godine i dodijeliti mu nagradu nazvanu Mali svjetionik za velike ljude - dr. Dražen Glavaš. Nagrada nosi ime dr. Dražena Glavaša, za kojeg organizatori kažu da je bio utjelovljenje moralnog i poštenog profesionalca. Upravo se poštenje i moral u odnosu prema kolegama nagradom žele promicati. Pobjednik se bira kombinacijom bodova žirija i internetskog glasovanja.

- Ideja izbora najradnika je poticanje druge perspektive razmišljanja i odmak od, nažalost, hrvatskog stereotipa koji se u velikoj mjeri koncentrira na lošu ekonomiju, odlaske radnika iz zemlje i slično. Sve što smo mi kao hrvatski poduzetnici htjeli je poručiti svim radnicima: stalo nam je do vas i radite dobar posao, hvala vam - rekla nam je u ime udruge Partner Ružica Marta Ljubičić. Organizator je pronašao suradnike za izbor najboljeg radnika, između ostalih, u Kristijanu Cinottiju iz konzultantske tvrtke Mazars Cinotti i vlasniku zagrebačkog TIM Kabela Ivanu Topčiću, koji su, s ostalim partnerima u ovom izboru, osigurali financiranje i nagradni fond.

Budući da je proglašenje najboljeg radnika u 20 sati, elektronski glas za nekog od deset kandidata koji su ušli u najuži izbor može se dati do 19.30 sati. U konkurenciji za radnika godine su Boris Beč, Maja Bjelajac, Marina Čižmešija, Jelena Jovičić, Mira Logarušić, Iva Moštak, Mate Orlović, Slavko Petrovečki, Doriana Uroda i Neven Žagar. Netko od njih, osim laskave titule, osvojit će i novčanu nagradu organizatora od 50.000 kuna, koja je, kako doznajemo u udruzi Partner, prikupljena donacijama suradnika na projektu i prihodom od javnog glasanja.

Ime i prezime: Jelena Jovičić

Tvrtka: Dom za starije Sl. Brod

Korisnici usluga slavonskobrodskog Doma za starije opisuju je, među ostalim, kao rame za plakanje i djelatnicu koja je dostupna svojim “domcima” od 0 do 24.

Ime i prezime: Boris Beč

Tvrtka:  Valentić d.o.o.

Boris je već 20 godina zaposlen u tvrtki sa sjedištem u Sesvetama, samoinicijativno se doškolovao, zbog pouzdanosti cijene ga i poslodavac i klijenti, jedini je koji će u tvrtki uskočiti na mjesto odsutnog ili spriječenog radnika.

Ime i prezime: Mate Orlović

Tvrtka: Securitas Hrvatska

Orlovića su “nominirali” kolege i nadređeni u Securitas Hrvatskoj zbog njegovih ljudskih i profesionalnih vrednota, ali i postupanja u prometnoj nesreći, kada je unesrećenog izvukao iz smrskanog vozila. Mate mu je pružio prvu pomoć, čime je spašen jedan ljudski život.

Ime i prezime: Neven Žagar

Tvrtka: ACI

Kandidirajući ga za nagradu, kolege su se Nevenu htjele zahvaliti, među ostalim, na besprijekornoj organizaciji brojnih jedriličarskih natjecanja i drugih događaja, u koje je, ističu, uložio cijelog sebe.

Ime i prezime: Iva Moštak

Tvrtka: Oaza - Dom za starije

Kolege su Ivu kandidirali za nagradu zbog velikog povjerenja koje je stekla kod korisnika Doma, a na njezin su se nagovor, među ostalim, uključili u radionice Oaze.

Ime i prezime: Marina Čižmešija

Tvrtka: Merit Media Int.

Kolege su ju kandidirali zbog njezina velikog doprinosa razvoju tvrtke iz startupa u stasalo poduzeće, ali i zbog, kako navode, Marinine odluke da ne prihvati druge ponude za posao i ostane u Merit Mediji.

Ime i prezime: Mira Logarušić

Tvrtka:  Tisak

Za najbolju radnicu predložili su je korisnici usluga Vjesnikova kioska, gdje radi, zbog srdačnosti i prijaznosti. Mira se, kažu, ponaša kao menadžer hotela s pet zvjezdica i svakog kupca tretira kao gosta elitnog hotela, čak i ako kupuje samo žvakaće gume.

Ime i prezime: Slavko Petrovečki

Tvrtka: Dilj Vinkovci

Petrovečki je svoje kolege iz tvornice osvojio spremnošću na pomoć, ali i savjetima zahvaljujući kojima se rad u tvrtki čini efikasnijim i boljim. Kolege ga cijene i zbog odanosti i požrtvovnosti kojom se brine za svoju obitelj s osmero djece.

Ime i prezime: Doriana Uroda

Tvrtka: Sedam IT d.o.o.

Doriana se, prema obrazloženju žirija nagrade, ističe volonterskim radom unutar i izvan tvrtke. Među ostalim, osmislila je projekt za pomoć zagrebačkim beskućnicima.

Ime i prezime: Maja Bjelajac

Tvrtka:  Laboratorij zabave d.o.o.

Sa smiješkom dočeka i isprati svakog klijenta nakon besprijekorne usluge te uvijek pomaže kolegama na poslu, za što koristi i svoje slobodno vrijeme.