Imenovanja

Ljiljana Šapina na čelu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK-a

Istaknula je i da će se sa zakonodavnim tijelima raditi na ukidanju poreznih opterećenja, regulaciji tržišta rada, većim standardima sigurnosti hrane
Ljiljana Šapina
 Podravka

Za novu predsjednicu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK izabrana je Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, objavili su u utorak iz Komore.

"Svi zajedno moramo intenzivno raditi na tome da povećamo našu proizvodnju, njen volumen i proizvodimo što više proizvoda s visokom dodatnom vrijednosti", kazala je Šapina napominjući da cilj mora biti što više sirovina dobivati od domaćih proizvođača.

"Zato planiram zajedno sa svima vama u iduće četiri godine raditi na aktivnom sudjelovanju u pripremi nacionalnih strateških dokumenata kako bi se cijeli sektor bolje pozicionirao u povlačenju sredstava EU, ali i iz državnog proračuna", rekla je Šapina.

Istaknula je i da će se sa zakonodavnim tijelima raditi na ukidanju poreznih opterećenja, regulaciji tržišta rada, većim standardima sigurnosti hrane i energetskoj učinkovitosti. Udruženje će također, kako je navela, promicati domaću industriju u inozemstvu kroz sajmove i povezivati primarnu proizvodnju hrane s turizmom.

Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević je istaknuo da unatoč padu ukupne industrijske proizvodnje u siječnju ove godine od 5,5 posto, ohrabruje podatak da nam je prehrambeno-prerađivačka industrija rasla i to po stopama od 2,9 posto u proizvodnji hrane, 7,4 posto u proizvodnji pića i 17,6 u proizvodnji duhanskih proizvoda.

"Ove brojke potvrđuju stratešku ulogu prehrambeno-prerađivačke industrije u kojoj trebamo još snažnija ulaganja u inovacije te implementaciju najnovijih tehnoloških dostignuća i ICT-a u svim segmentima poslovanja“, kazao je Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:32