Ponuda posla

Kontrola leta traži nove mlade ljude: Za stresan i zahtjevan posao nude plaću od 24.000 kn

Traži se 12 polaznika za osposobljavanje za kontrolore zračnog prometa, ovo su osnovni uvjeti
Arhivska fotografija, kontrola leta na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb
 Neja Markičević / Hanza Media

Znaš li da hrvatski zračni prostor dnevno preleti i do 3000 zrakoplova? Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži nove ljude koji će ih budno pratiti.

Tako počinje novi natječaj HKZP u kojem se traži 12 polaznika za osposobljavanje za kontrolore zračnog prometa. Osnovni uvjeti su završena četverogodišnja srednja škola, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, a kandidat mora biti rođen 1991. godine ili mlađi.

Prednost imaju oni sa završenim preddiplomskim studijem iz područja zračnog prometa ili studijem tehničke struke, kao i oni završene gimnazije ili srednje škole tehničke struke.

Budući da je riječ o izrazito stresnom i odgovornom poslu, ne čudi što je plaća velika za Hrvatske prilike. Kako se pisalo, plaća je od 24.000 kuna, a može narasti i preko 40.000 kuna neto. Trošak školovanja kontrolora iznosi oko 90 tisuća eura, a traje dvije godine.

Kandidati će biti testirani, a jedan od testova je i FEAST/DART. Što to točno jest možete pogledati u videu ispod.

- Od kandidata se očekuje posjedovanje izvanredne kompetencije brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoke razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih vještina, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu te visoke motivacije za zanimanje kontrolora zračnog prometa", stoji u opisu posla.

Prijave na oglas podnose se zaključno s 09.10.2019. isključivo popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima putem web stranice HKZP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:34