Ponuda posla

Kontrola leta traži nove mlade ljude: Za stresan i zahtjevan posao nude plaću od 24.000 kn

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.9.2019. u 9:41

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

26.9.2019. u 9:41

Zagreb, 080713.
Hrvatska kontrola zracne plovidbe na aerodromu Pleso.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

Arhivska fotografija, kontrola leta na Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb

Znaš li da hrvatski zračni prostor dnevno preleti i do 3000 zrakoplova? Hrvatska kontrola zračne plovidbe traži nove ljude koji će ih budno pratiti.

Tako počinje novi natječaj HKZP u kojem se traži 12 polaznika za osposobljavanje za kontrolore zračnog prometa. Osnovni uvjeti su završena četverogodišnja srednja škola, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika, a kandidat mora biti rođen 1991. godine ili mlađi.

Prednost imaju oni sa završenim preddiplomskim studijem iz područja zračnog prometa ili studijem tehničke struke, kao i oni završene gimnazije ili srednje škole tehničke struke.

Budući da je riječ o izrazito stresnom i odgovornom poslu, ne čudi što je plaća velika za Hrvatske prilike. Kako se pisalo, plaća je od 24.000 kuna, a može narasti i preko 40.000 kuna neto. Trošak školovanja kontrolora iznosi oko 90 tisuća eura, a traje dvije godine.

Kandidati će biti testirani, a jedan od testova je i FEAST/DART. Što to točno jest možete pogledati u videu ispod.

 

- Od kandidata se očekuje posjedovanje izvanredne kompetencije brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoke razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijenih komunikacijskih vještina, samodiscipline, dobre emocionalne stabilnosti i smirenosti, socijalne zrelosti, visoke tolerancije na stres, sklonosti timskom radu te visoke motivacije za zanimanje kontrolora zračnog prometa", stoji u opisu posla.

Prijave na oglas podnose se zaključno s 09.10.2019. isključivo popunjavanjem e-prijave s priloženim skeniranim dokumentima putem web stranice HKZP-a.