Nove pozicije

Imenovanja Vlade: Ivana Franić zamijenila Hrvoja Šlezaka u Gospodarsko-socijalnom vijeću

Toni Velić imenovan je pomoćnikom glavne tajnice Vlade RH
 Goran Mehkek / CROPIX

Ivana Franić, pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, imenovana je novom zamjenicom predstavnice Vlade Republike Hrvatske u Gospodarsko-socijalnom vijeću, a Hrvoje Šlezak opozvan je sa spomenute funkcije, stoji u priopćenju s jučerašnjeg zatvorenog dijela 95. sjednice Vlade.

Šlezak je također razriješen dužnosti supredsjedatelja Mješovitog povjerenstva Republike Hrvatske i Katoličke crkve za vjeronauk u javnim školama i vjerski odgoj u javnim predškolskim ustanovama. Vlada je na ovu poziciju imenovala Branku Ramljak, koja će povjerenstvom supredsjedati kao predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja u kojem obnaša i dužnost državne tajnice.

Inače, nakon što je Hrast, u kojemu Šlezak obnaša dužnost člana predsjedništva i predsjednika međimurske podružnice, sredinom travnja zbog ratificiranja Istanbulske konvencije napustio vladajuću većinu, Šlezak je tada na osobni zahtjev bio razriješen i svoje dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Nadalje, Toni Velić imenovan je pomoćnikom glavne tajnice Vlade RH, dok je ovlaštenje za obavljanje poslova zamjenika ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje ponovno dano državnom službeniku Stjepanu Huzjaku i to do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika ravnatelja, jer mu ovlaštenje istječe 25. svibnja 2018. godine.

Vlada je također u Sabor uputila prijedlog odluke o razrješenju dijela članova Vijeća za elektroničke medije zbog isteka mandata te prijedlog o imenovanju dijela novih članova, na temelju provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu.

Za nove članove predloženi su Damir Bučević i Josip Popovac, koji na HRT-u rukovodi Radnom jedinicom Odabir i nabava programskoga sadržaja. Robert Tomljenović, koji je od 2013. godine član Vijeća, a od srpnja 2017. godine zamjenik predsjednika Vijeća i ravnatelja Agencije za elektroničke medije, na jučerašnjoj je sjednici Vlade predložen za razrješenje te ponovno imenovanje za člana Vijeća.

Vlada je predložila da se zbog isteka mandata dužnosti razriješe i Suzana Kunac te Gordana Simonović.

Nadzornom odboru splitskog društva Plovput, čija je temeljna djelatnost sigurnost plovidbe, Vlada je predložila imenovanje Mate Perišića direktorom Društva, sukladno Uredbi o kriterijima za provedbu postupka odabira i imenovanja predsjednika i članova uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, a temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju. Perišić je na poziciji direktora Plovputa od prošle godine, a istu je funkciju već obnašao od 2008. do 2012. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:50