Kadroviranje

Imenovanja u Vladi: članovima Nadzornog odbora HEP-a produžen mandat na šest mjeseci

Boris Huzjan i Stjepan Baranšić predloženi su za predsjednika, odnosno člana Uprave Hrvatskih autocesta
Goran Granić
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Vlada je produžila mandat članovima Nadzornog odbora HEP-a Goranu Graniću, Marku Primorcu i Jeleni Zrinski Berger, a imenovani su na razdoblje od šest mjeseci, stoji u priopćenju sa zatvorenog dijela 100. sjednice Vlade.

Temeljem postupka po objavljenom javnom natječaju, Boris Huzjan i Stjepan Baranšić predloženi su za predsjednika, odnosno člana Uprave Hrvatskih autocesta.

Zvonimir Novak imenovan je supredsjedateljem Zajedničkoga povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Narodne Republike Kine. Dodatno, supredsjedateljicom Međuvladinog hrvatsko-turkmenskog povjerenstva za gospodarsku suradnju, Vlada je imenovala Ivanu Soić.

Nadalje, na jučerašnjoj sjednici dužnosti je razriješena dosadašnja zamjenica predsjednice, članovi i zamjenik člana hrvatskoga dijela Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo Fani Bojanić, Andrino Petković, Vanja Rački, Milan Mateša i Zoran Marković. Novim je zamjenikom predsjednice Komisije imenovan Valentin Dujmović, novim članovima Davorin Piha, Zvonko Marenić i Gordan Gašparović, dok je novim zamjenikom člana imenovan Hrvoje Bogat.

Novim članovima hrvatskoga dijela Mješovitog povjerenstva za praćenje provedbe Ugovora između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima, kao predstavnik nadležnih ministarstava imenovan je Damir Barišić, dok su zamjenicima članova imenovani Davorka Sarić, Krešimir Kolarić i Željka Andrić Dorontić.

Također, Vlada je novom članicom hrvatskoga dijela Mješovitoga povjerenstva za praćenje provedbe Sporazuma između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine o pograničnom prometu, kao predstavnicu nadležnih ministarstava imenovala Željku Andrić Dorontić, a za zamjenicu člana odabrana je Davorka Sarić.

U Zajedničko povjerenstvo za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja, Vlada je za predstavnike imenovala Tomislava Dulibića, Mariju Pećanac i Danicu Kramarić, dok su zamjenicama predstavnika imenovane Martina Furlan, Jasminka Katić Bubaš i Jasminka Hlupić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:09