Promjena na vrhu

Ikea Jugoistočna Europa ima novu glavnu direktoricu: Funkciju preuzela Sara Del Fabbro

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

10.6.2019. u 12:28

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

10.6.2019. u 12:28

IKEA

Sara Del Fabbro, glavna direktorica IKEA Jugoistočna Europa

Sara Del Fabbro nova je glavna direktorica kompanije IKEA Jugoistočna Europa, a u njezinoj će ovlasti biti hrvatsko, rumunjsko, slovensko, srpsko i ukrajinsko tržište. Na toj je poziciji zamijenila dosadašnjeg glavnog direktora Stefana Vanoverbekea koji je u travnju ove godine postao zamjenik voditelja globalnih maloprodajnih operacija u Ingka Grupi te je zadužen za deset međunarodnih tržišta.

Del Fabbro će o poslovnim rezultatima izvještavati Belen Frau, zamjenicu direktora za globalnu maloprodaju Ingka Grupe sa sjedištem u švedskome Malmöu. Nova direktorica karijeru je započela u Bologni 1999. godine radom u Ikeinoj robnoj kući te tamošnjem uredu za podršku gdje je obnašala nekoliko visokih funkcija. Zamjenica direktora robne kuće u Torinu postala je 2014. godine, a dvije godine kasnije preuzela je vodstvo Ikeinog centra Milano San Giuliano. U rujnu 2017. godine imenovana je zamjenicom izvršnog direktora za IKEA Italija.

- S novom direktoricom na čelu, IKEA Jugoistočna Europa ostaje potpuno predana nastavku uspješnog poslovanja i ambicioznom planu širenja, uključujući nove formate koji će nam omogućiti da budemo još bliži svojim kupcima u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji, Srbiji i Ukrajini - poručili su iz popularnog švedskog proizvođača namještaja.