Snathe

Gradonačelnik Varaždina planira pokrenuti centar za obrazovanje radnika iz Indije

Radnici ne bi tražili posao u varaždinskoj industriji već bi se pripremali za europsko i sjevernoameričko tržište rada
Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina, Raaj Singh, direktor međunarodne korporacije Snathe
 Varaždin

Gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u četvrtak je u Gradskoj vijećnici primio poslovnog menadžera Raaja Singha, direktora međunarodne korporacije Snathe. Razgovarali su, u društvu njegovog poslovnoG partnera iz Hrvatske Denisa Čupića, o mogućnostima izgradnje i utemeljenja centra za obrazovanje radnika iz Indije.

Kompanija Snathe prisutna je na europskom, kanadskom i sjevernoameričkom tržištu ponajprije u građevinskoj djelatnosti. U Varaždinu je zainteresirana za zajedničko ulaganje s Gradom Varaždinu u veliko središte za učenje, odnosno edukaciju i trening radnika iz Indije.

Kako se najavljuje, radnici iz Indije dolazili bi u Varaždin učiti i stjecati vještine prije svega u građevinskoj industriji, ali i u elektroničkoj industriji te iz područja medicinske djelatnosti. Ta znanja i vještine, rečeno je na sastanku, potrebne su im kako bi mogli raditi na europskom i sjevernoameričkom tržištu.

Denis Čupić, Raaj Singh, direktor međunarodne korporacije Snathe, Ivan Čehok, gradonačelnik Grada Varaždina

Poslovne partnere iz Indije zanima ulaganje u tečajeve neformalnog, cjeloživotnog obrazovanja te treninge za stjecanje potrebnih znanja u pojedinim vrstama industrije. Grad Varaždin izrazio je mogućnost da se u rad tog budućeg centra za obrazovanje radnika uključe i naše obrazovane institucije poput Sveučilišta Sjever, građevinske tvrtke, zavodi i škole.

- Varaždin je grad obrazovanja i nas zanimaju takvi tečajevi cjeloživotnog obrazovanja. Spremni smo surađivati jer imamo dobro sveučilište i druge obrazovne institucije, te pomoći stranim partnerima u razradi tog plana. Varaždin bi imao koristi od boravka radnika, njihovih mentora i tvrtki koje bi se uključile u proces njihovog obrazovanja – zaključio je gradonačelnik Ivan Čehok naglašavajući kako ti radnici ne bi tražili posao u varaždinskoj industriji već bi se samo kod nas pripremali za europsko i sjevernoameričko tržište rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:43