Pomoć ugostiteljima

Gastroposao.eu: Brzo spajanje radnika i poslodavaca, uz potporu, bez suvišne papirologije

Posloprimci ne trebaju pisati molbe, samo trebaju ispuniti upitnik na portalu www.gastroposao.eu
Ilustracija
 Matija Djanješić / CROPIX

Grad Pula i portal gastroposao.eu zajedno su drugu godinu zaredom nastavili suradnju u traženju kvalitetne sezonske radne snage u ugostiteljstvu i turizmu.

Nakon dobrih rezultata prošlogodišnje pilot-suradnje portala www.gastroposao.eu i Grada Pule, kada se tijekom svibnja i lipnja pulskim malim i srednjim poduzetnicima u ugostiteljstvu i turizmu pomoglo u pronalaženju radne snage, ove su se godine u projekt dodatno uključili Rovinj i Medulin u Istri te Novalja na Pagu.

Pula je, naime, donijela odluku da svi ugostitelji s područja grada mogu iskoristiti poticaje u iznosu od 90 posto za financiranje i pronalaženje radne snage objavom natječaja na portalu www.gastroposao.eu.

Intencija

- Svjedoci smo toga koliko je danas izazovno pronaći kvalitetnu radnu snagu, posebice u turizmu. Turistička je sezona pred vratima, a naša je intencija brzo i jednostavno spojiti ponudu i potražnju na tržištu rada i upravo je zato ovaj projekt važan. Ako se kao destinacija i dalje želimo razvijati i raditi kvalitativne iskorake u našoj ponudi, ključno je imati kvalitetnu radnu snagu - rekao je gradonačelnik Pule Boris Miletić.

Pula će tako i ove godine uoči turističke sezone svim svojim ugostiteljima pružiti izravnu pomoć i omogućiti im da bez suvišne papirologije, uz minimalna novčana izdvajanja, lakše i brže pronađu kvalitetnu sezonsku radnu snagu iz cijele Hrvatske, a i šire.

Trošak od 100 kn

Operativno, to znači da poduzetnici u objavi natječaja na portalu www.gastroposao.eu u troškovima sudjeluju samo sa 100 kuna, a ostatak za njih subvencioniraju njihove lokalne uprave. Jedini je uvjet da su korisnici mjera s područja gradova Pule, Rovinja i Novalje te općine Medulin. U ovom se projektu izbjegavaju posrednici jer poslodavac i posloprimac međusobno direktno komuniciraju. Posloprimci, radnici, ne trebaju pisati molbe za posao i životopise, samo trebaju ispuniti pripremljeni upitnik na portalu www.gastroposao.eu koji je prilagođen pravilima struke i pisan jezikom koje kuhari, konobari i ostali djelatnici razumiju.

Poslodavci, ugostitelji, uz pomoć portala www.gastroposao.eu dobivaju oglase u kojima se kvalitetno prezentira tko su i što nude, realno se opisuju radni uvjeti, plaća, radno vrijeme i sve ono što radnike zanima. Sam poslodavac bit će na portalu pozicioniran kao veliki oglašivač u trajanju od 30 dana.

Jedini specijalizirani strukovni portal

Gastroposao.eu je projekt sufinanciran u sklopu IPA programa Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja u iznosu od 178.938 eura. To je jedini specijalizirani strukovni portal u Hrvatskoj za pomoć u zapošljavanju u ugostiteljstvu. Projekt vodi grupacija Gastronomadi, koja već desetak godina djeluje u sektoru gastronomije s ciljem promicanja hrvatskih proizvoda te podizanja razine ugostiteljstva.

“Posebno smo ponosni što smo od samih početaka sudjelovali u brendiranju i pozicioniranju nekih naših proizvoda. U realnom sektoru uspješno provodimo profesionalne edukacije za turizam te obavljamo konzalting” ”, poručili su iz ove organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:10