Posao iz snova

Dvadesetjednogodišnji Amerikanac zarađuje milijune ocjenjujući pse na Twitteru

AUTOR:

  • Tea Trubić

OBJAVLJENO:

4.8.2018. u 15:02

AUTOR:

  • Tea Trubić

OBJAVLJENO:

4.8.2018. u 15:02

, Image: 310974871, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Dok njegovi vršnjaci studiraju i pokušavaju pronaći najbolji tulum u gradu, 21 godišnji Matt Nelson zarađuje pravo bogatstvo ocjenjujući pse na Twitteru. Mladi poduzetnik svoju neobičnu ali uspješnu karijeru može zahvaliti neočekivanom uspjehu profila WeRateDogs, kojeg trenutno prati više od 7 milijuna korisnika. Zahvaljujući uspjehu svog poslovnog carstva, Nelson godišnje zarađuje više od milijun kuna.

Na svom Twitter profilu svakodnevno objavljuje slike simpatičnih četveronožaca, kojima uz duhovite komentare dodjeljuje ocjene. Iako je u početku raspon ocjena bio od 1 do 10, Nelson je ubrzo shvatio da njihovu simpatičnost nije moguće ograničiti samo brojkom 10, pa im je počeo dodjeljivati više ocjene što je njegove obožavatelje dodatno oduševilo.

Među Nelsonovim brojnim pratiteljima su i brojne zvijezde poput autorice J.K. Rowling, glumca Kunala Nayyara i pjevača Lin-Manuela Mirande.

Originalna poslovna ideja Mattu se javila 2015. godine, kada je u razgovoru s kolegama na fakultetu zaključio da bi bilo zgodno korisnicima društvenih mreža ponuditi “lako štivo” koje će im uljepšati dan.

- Primijetio sam da su ljudi na svakakve načine koristili 140 znakova na Twitteru, pa sam osjetio potrebu da tim brojem znakova nekome uljepšam dan – objasnio je Nelson.

 

Iako je Twitter profil bio taj koji ga je proslavio, on nije glavni izvor prihoda mladog poduzetnika. Najveći dio svoje impresivne zarade, Nelson dobiva od prodaje knjige Najsmješniji i najslađi psići koje ste ikada vidjeli, od mobilne igrice Good Dogs i psećih proizvoda koje prodaje na svojoj internetskoj stranici.

- Svoju sreću pronašao sam pišući duhovite dosjetke iz pseće perspektive, pa bi uistinu volio ostati u toj profesiji – rekao je Nelson, dodavši da u svom poslu osobito voli svoje fleksibilno radno vrijeme i mogućnost provođenja vremena sa svojom najvećom inspiracijom: zlatnom retrivericom Zoey.