Izdašni bonusi

Direktor Microsofta prima milijunsku plaću, a sada je dobio povišicu od 66 posto

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.10.2019. u 8:14

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

18.10.2019. u 8:14

Microsoft CEO Satya Nadella speaks at a Microsoft tech gathering in Dublin, Ireland October 3, 2016. REUTERS/Clodagh Kilcoyne
Clodagh Kilcoyne / REUTERS

Satya Nadella, Microsoft

Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta, dobio je povišicu od 66 posto u zadnjoj fiskalnoj godini, prenosi CNN.

U Microsoftovom zadnjem financijskom izvješću stoji da je Nadella dobio 43 milijuna dolara u naknadi, u odnosu na 25,8 milijuna u godini prije. Inače, to je bonus koji rukovodeći ljudi korporacije dobiju iz dionica. Njegova regularna godišnja plaća je 2,3 milijuna dolara.

Međutim, veliki bonus još uvijek je upola manji od onoga koji je ostvario 2014. godine kada se popeo na čelo tehnološkog diva, nakon odlaska Billa Gatesa. Budući da je Microsoft te godine pod njegovim vodstvom postao globalna sila u pružanju cloud usluga, Nadella je primio bonus paket od vrtoglavih 84 milijuna dolara.

Usporedbe radi, čelnik Applea Tim Cook lani je zaradio bonus od 15 milijuna dolara, primajući plaću od tri milijuna dolara. Direktor Googlea Sundar Pichai primio je malo manje od dva milijuna dolara bonusa, a Jeff Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, prima istu plaću zadnjih 20 godina, godišnje 81.840 dolara.